Bao Buns Med Soya Biff

Visste du at bao buns kan enkelt lages på 15 min? Frosne bao buns er en rask og god alternativ i en travel hverdag når du virkelig får lyst på gode godt. Sammen med den saftige og smaksrike soya biffen og friske grønnsaker, løfter disse bao bunsene hverdagen virkelig med sine smaker 🙂

Ingredienser til 6 bao buns

  • 300 g entrecote

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 2 ss oystersaus

  • 2 ss soyasaus

  • 1 ss flytende honning

  • 1 ss sukker

  • 1 ts sesamolje

  • 1 ts riseddik (5%)

  • 1 ts fiskesaus

  • 1 ts pepper

  • 1 ss olje til steking

  • TILBEHØR
  • 6 frosne bao buns / lag dine egne her

  • 1 gulrot i strimler

  • Agurk

  • Salat

FREMGANGSMÅTE:

  1. Start med å dele opp biffen i tynne strimler på ca. 1 cm tykkelse. Bland sammen oystersaus, soyasaus, honning, sukker, riseddik, fiskesaus og pepper i en egen bolle.
  2. Deretter kan du dampe frosne bao buns. Jeg pleier å dampe dem i ca. 7-10 min etter anvisning på pakken. Ønsker du å lage dine egne, kan du følge denne oppskriften.
  3. I mellomtiden kan du frese hvitløk i olje på medium høy til lys gyllenbrun farge. Tilsett biff og stekes til du får stekeskorpe. Senk varmen til lav, tilsett saus, og stekes i ca. 2-3 min til.
  4. Til servering kan du åpne opp bao bunsene og smøre inn till saus fra biffen på begge kanter. Ha oppi biff, gulrøtter, agurk og salat.

Da er det bare å nyte disse enkle og supergode bao bunsene 🙂

Ta også gjerne en titt på flere bao buns varianter her!

TIPS:

  • Du kan fine bruke denne sausen til andre proteiner som kylling, svin, tofu eller grønnsaker.
  • Frosne bao buns kan kjøpes både fra asiatiske matbutikker og vanlig dagligvare.

Med ønske om en riktig fin start på uken,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*