Visste du at bao buns kan enkelt lages på 15 min? Frosne bao buns er en rask og god alternativ i en travel hverdag når du virkelig får lyst på gode godt. Sammen med den saftige og smaksrike soya biffen og friske grønnsaker, løfter disse bao bunsene hverdagen virkelig med sine smaker 🙂
Ingredienser til 6 bao buns
300 g entrecote
2 fed hakket hvitløk
2 ss oystersaus
2 ss soyasaus
1 ss flytende honning
1 ss sukker
1 ts sesamolje
1 ts riseddik (5%)
1 ts fiskesaus
1 ts pepper
1 ss olje til steking
- TILBEHØR
6 frosne bao buns / lag dine egne her
1 gulrot i strimler
Agurk
Salat
FREMGANGSMÅTE:
- Start med å dele opp biffen i tynne strimler på ca. 1 cm tykkelse. Bland sammen oystersaus, soyasaus, honning, sukker, riseddik, fiskesaus og pepper i en egen bolle.
- Deretter kan du dampe frosne bao buns. Jeg pleier å dampe dem i ca. 7-10 min etter anvisning på pakken. Ønsker du å lage dine egne, kan du følge denne oppskriften.
- I mellomtiden kan du frese hvitløk i olje på medium høy til lys gyllenbrun farge. Tilsett biff og stekes til du får stekeskorpe. Senk varmen til lav, tilsett saus, og stekes i ca. 2-3 min til.
- Til servering kan du åpne opp bao bunsene og smøre inn till saus fra biffen på begge kanter. Ha oppi biff, gulrøtter, agurk og salat.



Da er det bare å nyte disse enkle og supergode bao bunsene 🙂
Ta også gjerne en titt på flere bao buns varianter her!
TIPS:
- Du kan fine bruke denne sausen til andre proteiner som kylling, svin, tofu eller grønnsaker.
- Frosne bao buns kan kjøpes både fra asiatiske matbutikker og vanlig dagligvare.
Med ønske om en riktig fin start på uken,
Klem TuTu