Det er alltid stor glede hver gang vi har kokt ris til overs i riskokeren, for det betyr stekt-ris-tid her hjemme 🙂 Mamma pleide alltid å si at resteris som vi oppbevarer i kjøleskapet er den beste til å lage stekt ris . Dette grunnet at riskornet er tørrere og sausen trekker seg derfor bedre inn uten at risen blir for bløt. I dag har jeg laget en familie vennlig versjon som både store og små kommer til å like med en saftig marinert biff 🙂
Ingredienser til 4-5porsjoner
- BIFF MARINADE
200 g entrecote
1 ss vann
1 ts olje
1 ts dark soyasaus
1 ts maisenna
1/4 ts natron
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
- SAUS TIL STEKT RIS
1 ss lys soyasaus
1 ss oystersaus
1 ss vann
1 ts dark soyasaus
1 ts sesamolje
1 ts sukker
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
- RIS OG GRØNNSAKER
500 g ris
100 g erter
2 sammenpisket egg
2 ss olje til steking
1 gulrot i små terninger
1 hakket vårløk
1 hakket løk
1 fed hakket hvitløk
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk på Instagram
Start med blande sammen alle ingrediensene til biff marinaden i en bolle. Tilsett biff som du kutter opp i terninger eller strimler, og la den stå i minst 15 min. I mellomtiden kan du forberede grønnsaker og lage sausen.
Deretter varmer du en panne på medium høy varme med 1 ss olje. Når pannen er varm, visper du sammen to egg og tilsetter det i oljen. Bruk spisepinne eller lignende til å lage sirkler til du får en myk og saftig eggerøre konsistens. Legg eggene over på en tallerken.
- Videre kan du frese hvitløk og løk med olje på medium høy varme.
- Når hvitløken har fått en lys gyllenbrun farge, tilsetter du den marinerte biffen. Stekes til biffen får en stekeskorpe i ca. 2 min.
- Ha oppi gulrøtter og erter og stek i 1 min til.
- Tilsett kokt ris sammen med sausen og bland godt i ca 3-4 min så risen blir varm og sausen trekker seg til. Legg tilbake eggene og tilsett vårløk. Røres godt en siste gang, så er denne klar til servering.
Hver eneste munnfull er stappet med enkle og herlige smaker. Passer godt både til store og små 🙂
Ta også en titt på andre oppskrifter med ris her.
TIPS:
- Jeg bruker alle sauser fra Lee Kum Kee i denne oppskriften, som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Light soyasaus er tilnærmet lik vanlig soyasaus og kan kjøpes sammen med både oystersaus og sesamolje på vanlig dagligvare også.
- Dark / mørk soyasaus gir en veldig fin farge til risen, men om du ikke har tilgang, kan du sløyfe denne og smake til med litt mer soyasaus om ønskelig.
Med ønske om en riktig fin dag,
Klem TuTu
Laget denne i dag og den var fantastisk! Jeg glemte å ha i løken, men det var ikke noe jeg savnet egentlig. Denne blir middag og lunsj fast fremover!
Brukte forresten squash i stedet for erter, siden vi liker det bedre 🙂
Så hyggelig å høre at denne falt i smak 🙂 Håper du finner flere retter som frister og takk for tilbakemelding!
Kan jeg lage denne på samme måte men med kylling?
Jupp! Det skal gå fint 🙂