Cheese Corn Dogs

Koreanske Corn Dogs er en populær gatemat i mange asiatiske land. Det som skiller disse fra amerikanske corn dogs, er det unike fluffy og myke brødet som er super crispy på utsiden pga. panko (asiatisk breadcrumbs). Du kan lage denne oppskriften med ingredienser som er enkle å få tak i, og jeg har tidligere delt to andre versjoner som du kan finne her 🙂

I dag deler jeg denne trendy versjonen med ost på innsiden og dekket med et tynt sukker lag. Jeg er sikker på at du kommer til å bli positiv overrasket over denne unike smakskombinasjonen 🙂

Ingredienser til 5 corn dogs

 • DEIG
 • 225 g hvetemel

 • 2 ss sukker

 • 1,5 ts tørrgjær

 • 1/4 ts salt

 • 200 ml lunkent vann

 • FYLL
 • Ost

 • Pølse

 • TOPPING
 • Panko

 • Sukker

 • Ketchup og sennep

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk på Instagram 

Merk at denne oppskriften egentlig anbefales å bruke store mozarella ostestenger, men jeg fant dessverre kun tynne og små versjoner. Derfor har jeg gått får en stor Norwegia på 1 kg. Først deler du den i tre på den siden som er lengst. Deretter deler du hver del på fire, også den lengste siden slik at ostestengene blir så lange som mulig.

Er du veldig glad i ost, kan du bruke fem av de åtte ostestengene vi har delt opp til denne oppskriften. Her hjemme liker vi å variere litt og elsker kombinasjonen som vi får i Asia, der den øverste delen er fylt med ost, og nederste med pølser. Jeg brukte en pakke med seks store ostegrill, vanlig grillpølser kan også brukes. Om du ønsker kun pølser, kan du sjekke mine tidligere oppskrifter her 🙂

 1. Start med å blande sammen hvetemel, sukker, tørrgjær og salt i en bolle. Tilsett lunken vann og rør til du får en jevn deig. Den skal være våt og klissete, men ikke helt flytende. Sett ved et varm sted til heving i ca. 45 min. Jeg liker å skru ovnen på 50 grader og la deigen heve inni der.
 2. Etter heving vil du se små luftbobler som på bildet. Ta en slikkepott og rør sammen deigen før du heller den over til en tallerken. Varm opp en del matolje til frityrsteking på middels høy varme. 
 3. Bruk tykke grillspyd eller spisepinner (av tre) til å tre inn ost og pølser. Om du ønsker som nevnt over å ha pølser nederst og ost øverst kan du: Dele pølsen i to, og det samme med ostestengene, tre først pølsen inn i spydet og osten etter. Tørk av vannet på pølsene slik at de er helt tørre.
 4. Legg panko på en tallerken, slik at du har alle ingrediensene klare foran deg. 

Om du ønsker å se bilder eller video av hvordan jeg lager disse kan du sjekke det ut her eller min Instagram høydepunkter 🙂

 1. Ta et spyd og dypp toppen oppi deigen. Deretter vender du osten vannrett slik at deigen kan “klatre” seg på hele pølsen. 
 2. Snur spydet rundt og rundt til hele pølsen er dekket med et lag av deigen. Har du noen spots der deigen ikke setter seg fast, kan du bruke en smørkniv å smøre ut deigen på området. Det er viktig at grillspydene med ost har et jevnt lag med deig slik at osten ikke renner ut under stekingen.
 3. Løft spydet over til tallerkenen med panko, og dekk godt rundt hele deigen. 
 4. Deretter legger du disse oppi oljen til frityrsteking. Merk at disse vokser mye i oljen, så ikke legg altfor mange ved siden av hverandre. Snu på dem jevnlig, ettersom deigen kan “sprekke” dersom du lar den ligge for lenge på den ene siden under de første minuttene. Stekes til de blir gyllenbrune og sprø.

Med en gang du tar de ut kan du enten ha klart et fat med sukker for å rulle corn dogs oppi, eller bare strø sukkeret rett over rundt alle corn dogs´ene. Kombinasjonen av det søte og salte er bare helt nydelig 🙂

Ta også en titt på andre koreanske oppskrifter her!

TIPS:

 • Jeg bruker take-away spisepinner slik at de er tykke nok til å kunne spyde osten. Det finnes også tykke grillspyd fra asiatiske matbutikker eller andre hobby-butikker.

Med ønske om en riktig fin helg,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*