Bingsu Med Mochi Og Friske Frukt

Bingsu er en populær koreansk dessert med shave ice som kan toppes med blant annet frukt, bær, kondensert melk, red bean, yoghurt, corn flakes, is og annet 🙂 Her hjemme har denne enkle versjonen laget med fryst melk vært en fast sommer-dessert når vi trenger noe å kjøle oss ned med. Tidligere har jeg laget to varianter, en med jordbær og den andre med mango. I dag har jeg gjort en litt mer “fancy” versjon med flere frukt, bær og mochi, men som likevel er super enkel å lage 🙂

Ingredienser til 4 porsjoner

 • 6 dl melk

 • Kondensert melk

 • 7-10 jordbær

 • 1 søt og myk mango

 • 1 kiwi

 • Mochi
 • 3 ss glutinous rice flour

 • 2 ss vann

 • 1 ss sukker

 • Potetmel

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!


Start med å ha melken i en lufttett boks. Anbefales å bruke en som er avlang og ikke høy. Da fryser melken raskere og er lettere å lage shave ice senere. Legg boksen i fryseren i minst 2 timer (tiden kan variere mtp temperaturen i fryseren din) til melken er helt fryst. Jeg pleier å legge boksen kvelden før, så er den klar til dagen etter.

Videre kan du lage mochi om du også elsker den chewy og myke konsistensen i din shave ice. Bland sammen glutinous rice flour, vann og sukker i en bolle og dekk over med plastfolie. Inn i mikroen på 800 watt i 30 sekunder. Bruk en slikkepott og rør sammen blandingen før du setter den inn i 10 sek til. Bland godt en siste gang før du strør et godt lag med potetmel og velter deigen ut på benken. Strø potetmel også over deigen og klem ut til en firkant med ca. 1 cm tykkelse. Deles deretter opp i 1×1 store terninger, eller større om du ønsker det. Avkjøles i en lufttett boks i minst 15 min i kjøleskapet. Lager du denne flere timer i forveien kan de avkjøles på kjøkkenbenken.

DANDERE:

 1. Du kan også kutte opp mango, jordbær og kiwi i små terninger rett før servering.
 2. Ta ut den fryste melken og la den tine i ca. 5-10 min, etter hvor varmt det er i rommet. Bruk en gaffel og skrap melken bortover, slik at du får en shave ice konsistens. Dersom du ikke skal lage til 4 stk med en gang, skraper du kun det du skal spise. Resten legges tilbake i fryseren. 
 3. Legg et lag med fryst melk i en skål, dryss med ønsket mengde kondensert melk. Gjenta prosessen helt til du får den høyden du ønsker. Her har jeg presset isen sammen med en skje for å lage denne formen. 
 4. Fordel jordbær, mango, kiwi og mochi oppi skålene og topp med litt ekstra kondensert melk. Da er denne klar til servering 🙂

Blandes godt sammen slik at melken smelter litt også er det bare å nyte!

Sjekk gjerne andre søtsaker her 🙂

TIPS:

 • Søt kondensert melk kan kjøpes både fra asiatiske matbutikker og dagligvare ved bakeavdelingen.
 • Som nevnt over kan du fint bruke kun f.eks. jordbær, mango eller kiwi, eller bytte ut med andre frukt og bær.
 • Glutinous rice flour er ikke det samme som rice flour og skal ikke forveksles når man lager mochi. Dette melet kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.

Med ønske om en riktig fin søndag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*