I dag deler jeg en splitter ny variant av Gyoza med en super tynn og sprø bunn man bare ikke kan bli lei av. Disse er fylt med kjøttdeig av biff og herlige grønnsaker, sammen med smakstilsetninger som gir en utrolig herlig sammensetning.
Om du ikke ønsker den sprø bunnen, kan du fint følge mine tidligere oppskrifter på steking her, men denne nye varianten anbefales på det sterkeste, og løfter smakene enda mer 🙂
Ingredienser til 24 stk
- FYLL
200 kjøttdeig av storfe
100 g hakket hodekål/nykål
1 hakket vårløk
1 fed hakket hvitløk
½ ts revet ingefær
- SMAKSTILSETNINGER
1 ss potetmel
1 ss soyasaus
1 ss oystersaus
2 ts sesamolje
1 ts sukker
1/4 ts salt
¼ ts pepper
- STEKING
Steke med ca. 1 ss olje hver gang
- MELBLANDING
175 ml vann
2 ss maisenna
1 ss mel
- DIPSAUS
3 soyasaus
1/2 – 1 ss ris/svart eddik
Vårløk
Chiliolje
- TILBEHØR
Gyoza ark
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
Start med å blande sammen kjøttdeig og alle smakstilsetningene i en bolle. Deretter blander du inn hodekål, vårløk, hvitløk og ingefær. Blandes godt og settes til marinering i minst 30 min. Du kan fint også lage fyllet kvelden før.
Deretter kan du wrappe gyoza. Du kan se step-by-step bilder fra min tidligere oppskrift her (jeg lager seks brett bortover, men du kan lage så mange du vil), eller sjekk ut Beef Gyoza høydepunkt fra min Instagram profil her 🙂 Husk ha et håndkle eller folie over dumplingsene slik at de ikke blir tørre underveis.
STEKING:
- Jeg steker i tre omganger og 8 stk av gangen, men du kan fint steke havlparten av gangen med en større panne. Bland sammen melblandingen slik at den er klar før du begynner å steke. Varm deretter en panne med 1 ss olje på medium høy varme. Legg inn gyoza, enten som blomst eller bare bortover.
- La de steke til bunnen får en lys gyllenbrun skorpe som på bildet. Det vil ta ca 1-2 min.
- Tilsett ca. 1/3 av melblandingen. Fokuser på å tilsette blandingen i midten av pannen og på gyozaene slik at området rundt blir en tynn og sprø bunn. Sett på lokk og senk varmen til medium. La de dampes i ca. 8-9 min uten at du løfter av lokket underveis. Jeg bruker nonstick panne og steketiden kan variere noe etter ovn og panner.
- Når du tar av lokket skal bunnen se hullete og sprø ut i midten. Skru varmen opp på medium høy igjen i ca. 3 min til bunnen blir helt jevn, tørr og sprø. Merk at langs kanten mest sannsynlig vil være litt mindre sprø enn midten av pannen, men det gjør ingenting, så lenge det er sprø og god rundt gyozaene 🙂
Da er det bare å velte ut gyozaene og den crispy bunnen. Gjenta stekeprosessen og bruk spisepinner til å knekke langs den sprø bunnen ved servering 🙂 Serveres med dippsausen.
Ta en titt på mine dumplings oppskrifter her 🙂
TIPS:
- Gyoza ark kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Jeg bruker fra runde ark fra merket Happy Belly.
- Du kan fint også bruke kjøttdeig av svin eller kylling som mine tidligere oppskrifter.
- Ønsker du å fryse disse kan du la de “tørke” i 30 min på kjøkkenbenken etter at du har wrappet dem. Pakkes inn i frysepose eller boks. Stekes mens de fortsatt er fryste.
Håper dere vil teste disse,
Klem TuTu
Skal du steke de lenger dersom du steker dem fra fryst tilstand? Hilsen nybegynner på kjøkkenet! 🙂
Heisann. Det kan hende det tar noen få minutter ekstra, men jeg steker som regel nesten sammen tid 🙂