Taro Bubble Tea

Endelig er oppskriften på Taro Bubble Tea her 🙂 Min store favoritt ved siden av Brown Sugar Milk Tea. Denne er så fyldig, rik og god i smaken. Etter mange prøve runder, deler jeg i dag hvordan du kan lage dine egne boba perler som er myke og chewy. Disse perlene kan fint brukes til mine tidligere bubble tea oppskrifter eller til andre smaker.

Er du som oss og elsker å kjøpe bubble tea i utlandet, er dette en perfekt muligheten å få dekket cravingsen 🙂 Les gjerne gjennnom oppskriften før du starter, slik at du kan lage alt i riktig rekkefølge. Sjekk gjerne alle nyttige tips nederst i oppskriften om alle ingredienser og andre info.

Ingredienser til 4 porsjoner

 • BOBA PERLER
 • 50 g brunt sukker

 • 75 g vann

 • Svart konditorfarge

 • 125 g tapioca starch til koking

 • 25 g ekstra tapioca starch til etter koking

 • 15 g tapioca starch til å dekke perlene

 • 75 g brunt sukker

 • TARO MILK TEA
 • 4 poser svart te (les tips)

 • 4 dl kokt vann

 • 4 ss kondensert melk

 • 8 ss taro pulver

 • 6 dl melk

 • Isbiter

 • ANNET
 • Minst 2 liter vann til koking

 • 75 g brunt sukker til å steke med perlene

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Smelt sukker, vann og litt svart konditor farge (les tips) sammen på medium varme til sukkeret er oppløst. Tilsett 1 ss av 125 g av tapioca starch i blandingen og rør det godt ut. La blandingen koke mens du blander jevnlig med en slikkepott på fortsatt medium varme i ca. 2 minutter (tiden kan variere etter ulike ovner). Den skal bli tykk, sticky og du kan dra slikkepotten i midten av kjelen uten at blandingen trekker seg tilbake.
 2. Slå deretter av av varmen og tilsett resten av tapioca melet (resterende av 125 g). Rør godt med slikkepotten og bruk god tid til å kombinere melet og blandingen sammen. Den skal virke litt tørr til å starte med, men velt deigen over på kjøkkenbenken og kna til du får en jevn, glatt og myk deig. Merk at deigen kan være varm, så du kan enten bruke hansker eller vente noen minutter før du knar.
 3. Kna deretter inn 25 g tapioca starch i to omganger inn i deigen. Den skal kjennes fastere enn tidligere. Jo kaldere deigen blir, jo tørrere blir den å jobbe med, så her er det viktig å være rask med å kna inn alt melet til du får en fin deig. Deretter kan du rulle deigen ut i en lang pølse og dele i fire like store deler. Jobb med en av gangen og pakk resten oppi en pose eller plast folie.
 4. Del pølsen oppi tre deler og trill ut til tre like lange strimler på maks 0,75 cm i bredde. Legg de ved siden av hverandre og deles opp til små terninger. Merk at de bør være mindre enn perlene du får i bubble tea, ettersom de kommer til å vokse mens de koker senere.
 1. Trill alle til runde kuler, før du gjentar prosessen med den resterende deigen. Som sagt så blir deigen tørrere jo lengre den står på benken, så her er det viktig å være rask, eller dekk over firkantene mens du former de til kuler. Dersom du er på siste del av deigen og merker at den er for hard til å rulle ut, kan du fukte handflatene med litt vann og kna litt på deigen. Da vil den bli enklere å jobbe med.
 2. Ha ca. 15 g med tapioca starch oppi en bolle, og legg en og en kule oppi bollen når du er ferdig med å forme de. Trill de rundt i bollen slik at de blir dekket med mel og ikke sitter fast i hverandre.
 3. Når du er ferdig med å forme kulene, kan du koke opp minst 2 liter vann i en stor kjele. Den bør være så stor at kulene kan dekke et lag uten å måtte flyte under hverandre. Kok opp vannet på høy varme, og tilsett kulene når vannet får et ordentlig oppkok. Rør rundt på kulene med en gang etter at de er i vannet, slik at de ikke henger fast i hverandre. Når alle kulene flyter opp på overflaten av vannet, kan du skru varmen ned til medium høy og la de koke i 20 minutter. Rør jevnlig slik at de ikke henger fast i hverandre. Om du ser noen gjør det, er det bare å bryte opp med en skje. Etter 20 min slår du av varmen og setter på lokk i 20 minutter til uten å løfte opp lokket.
 4. Når tiden er over, siler du ut alt vannet og heller kulene over på en stekepanne. Tilsett 75 g brunt sukker og skru varmen opp på medium varme. La sukkeret smelte og trekke seg inn i kulene i ca. 3 minutter. Denne metoden gjør at perlene trekker inn seg smak raskere, men du kan fint blande sukker eller honning sammen med kulene i en bolle, og la det trekke en stund om du ikke foretrekker å koke. Merk at kulene er myke når de er varme, men blir chewy når de blir kalde og blandet sammen med te og isbiter.

HVORDAN LAGE TARO MILK TEA?

 1. Mens kulene kokes i 20 minutter første gangen, kan du starte å lage teen, slik at den rekker å bli kald i kjøleskapet. Dette er et viktig trinn for at drikken skal være kald, god og bevare så mye smak så lenge som mulig. Varm milk tea vil gjøre at isen smelter rask og miste den fyldige smaken.
 2. Tilsett 4 dl kokende vann sammen med fire poser svart te (jeg bruker Fortnum&Mason Afternoon Tea som er kjøpt fra London, men du kan bruke alle slags svart te fra andre merker. Har du andre type te du foretrekker, f.eks. grønn te, olong osv., kan du også bruke de om ønskelig).
 3. La teen trekke i 3 minutter og ta ut posene. Rør inn 8 ss med taro pulver sammen med 4 ss kondensert melk. Jeg foretrekker den runde og fyldige smaken fra kondensert melk, men du kan fint bruke vanlig sukker eller honning.
 4. Rør helt til slutt inn 6 dl melk (vi foretekker H-Melk for en fyldig smak, men du kan f.eks. bruke havremelk, eller det du foretrekker) og tilpass sødmen og hvor sterk du ønsker taro smaken etter dine egne preferanser. Merk at du kan fint lage et glass av gangen i stedet for å blande alle fire glass i en stor mugge. Da deler du kun mengden på fire, men smak gjerne til underveis. Legg muggen i kjøleskapet slik at den blir kald og god til kulene er ferdigkokte.

Når alt er ferdiglaget, er det bare å fordele de varme boba perlene i fire glass. Du kan fint også lage kulene noen timer i forveien og servere de kalde (les tips). Topp med isbiter og fordel helt til slutt taro milk tea i alle fire glassene. Rør godt opp med store bubble tea sugerrør slik at kulene blir kalde, chewy og drikken blir kald og god før du nyter denne. Her topper jeg med litt krem for bildene, men er absolutt ikke nødvendig 🙂

TIPS:

 • Tapioca Starch kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Jeg bruker merket Cook Brand Marque Deposee i rød pose. Denne må brukes for å gi den chewy konsistensen og kan ikke erstattes med andre typer mel. Andre merker kan fint brukes.
 • Merk at fuktigheten i Tapioca Starch kan variere etter hvor gammelt eller nytt melet er. Mengde mel kan derfor justere noe.
 • Jeg hadde lyst på mørke og sorte tapioca perler og brukte derfor svart konditor farge. Dette kan fint sløyfes om du heller ønsker brune og litt lysere kuler.
 • Du kan fint lage alle kulene også koke, pakke i lufttett boks og koke noen timer senere eller dagen etter, men ferdigkokte bør nytes samme dag for beste konsistens. Det går fint å koke de ferdig på morningen og drikkes senere på dagen i stedet for å servere de varme med en gang.
 • Store bubble tea sugerør kan kjøpes fra f.eks. Normal. Vi pleier som regel å ta vare på sugerørene etter hver gang vi har kjøpt ute. De er enkle å rense og holder utrolig lenge, så anbefales virkelig å gjenbruke de så lenge du kan.
 • Slik ser taro pulveret ut. Mamma fant det fra en asiatisk matbutikk og er fra et thai merke.

Med ønske om en riktig fin søndag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*