Stekt Nudler Med Kylling Og Peanøttsaus

God mandag og håper alle dere har hatt en fin start på uken 🙂 Først og fremst vil vi bare si tusen takk for 10 000 følgere på Instagram. Dette må selvfølgelig feires, og vi kommer til å dele ut to Giveaway til ila uken 🙂

I dag frister jeg med nydelige og tykke risnudler som pleier å bli brukt til pho eller pad thai, i en herlig peanøttsaus med kylling 🙂 Denne er så enkel å lage, og er en perfekt hverdagsrett som passer seg godt i matpakken. Håper dere vil teste.

ingredienser for 4 porsjoner

  • 2 kyllingbryst i terninger

  • 400 g pho nudler

  • 1 hakket sjalottløk

  • 1/4 ts salt og pepper

  • 2 vårløk

  • PEANØTT SAUS
  • 1 fed hakket hvitløk

  • 4 ss hoisinsaus

  • 3 ss peanøttsaus

  • 2 ss soyasaus

  • 1 ss fiskesaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ss sesamolje

  • 1/2 ss eddik

  • 1 dl varmt vann

  • TILBEHØR
  • Knuste peanøtter

  • Lime

FREMGANGSMÅTEN:

Start med å kombinere alle ingrediensene til sausen i en bolle og bland inn kokende vann til du får en jevn saus. Deretter koker du risnudelen i litt kortere tid enn anvist i pakken, til den akkurat er litt hardere enn al dente. Skyll med kaldt vann.

Videre deler du kyllingen i terninger og steker med litt olje, sjalottløk, salt og pepper på medium høy varme til gjennomstekt.

Tilsett nudler og sausen og bland alt godt sammen. Senk varmen til medium, ha oppi vårløk (spar gjerne litt til topping) og bland jevnlig til sausen trekker seg inn.

Da er det bare å servere med litt ekstra vårløk, chili, peanøtter, sesamfrø og litt lime juice. Kjempegodt med litt Sriracha om du ønsker kick 🙂

Ta en titt på andre nudel-retter her.

TIPS:

  • Tykke risnudler kan kjøpes både fra vanlig dagligvare og asiatiske matbutikker.
  • Jeg bruker Mills sin peanøttsmør i grov type.
  • Denne kan også lages vegetar med tofu eller andre proteiner.

Ønsker dere en fin start på uken,
Klem TuTu

2 Comments

  1. Mmm, denne var god! Takk for nydelig oppskrift 😀

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*