Spicy LakseMaki

I dag er den internasjonale sushi dagen 🙂 Og det må feries med en av våre favoritt ruller. Denne versjonen med små lakse-terninger og agurk er helt perfekt for oss som elsker chilimajones 🙂 Creamy, spicy og tilfredstillende å spise. Er det usikker på helgematen, kan sushi anbefales på det varmeste. En koselig aktivitet sammen med familien.

ingredienser til 3 maki

  • SPICY LAKS
  • 360 g laks i små terninger

  • 2 ss majones

  • 1 ss sriracha

  • 1 hakket vårløk

  • SUSHI RIS
  • 250 g sushi ris

  • 300 g vann

  • 2 ss sushi eddik

  • 1 ss sake

  • 1,5 ss sukker

  • 1 ts salt

  • TILBEHØR
  • 3 nori ark

  • 1/2 agurk i tynne strimler

  • Sesamfrø

  • Soyasaus, ingefær, wasabi

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

Start med å koke sushi ris ved å rense ris med vann et par ganger. Tilsett 250 g vann og 1 ss sake, og kok risen i en riskoker eller andre metoder (les tips). I mellomtiden koker du eddik, sukker og salt sammen på medium varme. Når sukkeret er ordentlig oppløst, setter du blandingen til side for avkjøling.

Når risen er ferdig kokt, bruker du en risskje eller en stor skje for å vende eddik blandingen inn. Risen skal trekke i seg alt væsken uten at du brekker riskornet. Sett risen inn i riskokeren igjen for å beholde varme.

HVORDAN RULLER VI?

  1. Del opp laksen i små terninger på ca. 1 cm. Bland inn majones, Sriracha og hakket vårløk. Smak til om du ønsker blandingen mildere eller sterkere ved å justere på mengde majones og Sriracha.
  2. Klipp av ca. 1/3 av hvert nori ark, og bruk de største delene. Spre 1/3 av risen jevn utover uten å mose riskornet. Dryss et jevnt og tynt lag med sesamfrø over risen.
  3. Snu på noriarket og legg på ca. 1/3 av spicy laks på norien sammen med agurk strimler.
  4. Legg tomlene dine under matten. Ta tak i matten og arket, brett over fyllet slik at den øverste enden pakker inn fyllet (akkurat som når du ruller et ark). Fortsett prosessen og dra hele arket ved hjelp av matten over til enden, slik at alt henger sammen. Klem litt frem og tilbake slik at hele rullen blir fin og jevn. Pass på at du ikke presser altfor hardt. 

Da er det bare å dele makien opp i 8 biter og legg sushi matten over rullen igjen for å klemme den tilbake til formen. Serveres gjerne med litt soyasaus, ingefær og wasabi om ønskelig.

Ta en titt på flere sushi oppskrifter her 🙂

TIPS:

  • Merk at ulike type sushi ris kan ha ulike koke metoder. Mengde vann kan også variere etter hvilke metode du bruker.
  • Sake kan kjøpes fra asiatiske matbutikker eller Vinmonopolet. Kan fint sløyfes om du ikke finner.
  • Sriracha er asiatisk chilisaus som kan kjøpes både fra vanlig dagligvare og asiatiske matbutikker.

Ønsker dere en riktig fin dag videre,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*