Sesame Edamame

Denne sesamsausen som er litt sursøt i smaken og er bare helt magisk sammen med edamame. Denne smakssammensetningen gjør at du aldri går lei, og er en helt nydelig kombo jeg allerede gleder meg til å lage neste gang. Det beste er at denne lages på rundt 10 min 🙂

Sjekk gjerne ut vår nye Giveaway med to gavesett fra Nicolas Vahé på Facebook. Håper dere vil delta her 🙂

Ingredienser

  • 400 g edamame bønner

  • 2 fed finhakket hvitløk

  • 2 ss olje

  • 2 ss vann

  • Sitron

  • SESAME SAUS
  • 1 ss ketchup

  • 1 ss soyasaus

  • 1/2 – 1 ss honning

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ss sesamfrø (bruk gjerne 1/2 ss i sausen og 1/2 til topping)

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

La edamame tine helt på kjøkkenbenken eller kjøleskapet før du starter å lage denne retten 🙂 Sjekk gjerne også ut min tidligere versjon av Spicy Garlic Edamame her!

  1. Varm en panne med olje på medium høy varme. Tilsett hvitløk og fres til den får en lys gyllenbrun farge.
  2. Ha oppi tinte edamame og bland godt sammen med hvitløken i ca. 1 min.
  3. Tilsett 2 ss vann og sett på lokk. Dampes i ca. 2 min på medium varme. Bland sammen sesamsausen mens bønnene dampes. Smak til ettersom noen honning er søtere enn andre.
  4. Løft av lokket, skru opp varmen på høy/maks. Tilsett sesamsausen og bland hele tiden i ca. 3 min til, slik at sausen koker og trekker seg inn i bønnene. Topp gjerne med litt ekstra sesamfrø.

Serveres varme og gjerne med noen sitronbåter for ekstra frisk smak. Her hjemme blir vi bare aldri lei av denne. Så utrolig tilfredstillende og artig å spise, og passer både godt til snacks eller siderett 🙂 Dersom du aldri har spist disse før; klem ut en og en bønne med tennene dine og få med deg den gode smaken utenpå. Vi spiser kun bønnene inni.

Ta en titt på andre japanske oppskrifter her!

TIPS:

  • Jeg brukte 1 pakke edamame på 400 g, som er kjøpt fra frysedisken. Både vanlig dagligvare og asiatiske matbutikker skal ha disse.
  • Her bruker light soyasaus fra merket Lee Kum Kee som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Men du kan fint bruke vanlig soyasaus andre merker og bare smake til.

Håper dere vil teste denne enkle og nydelige retten. Send meg gjerne bilde på Instagram om gjør det,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*