Risnudler Med Marinert Biff

Tusen takk for alle fine bursdags-gratulasjoner i går 🙂 Kjempe koselig å lese alle de hyggelige meldingene fra dere. Vi hadde en super koselig og rolig dag i går <3

I dag deler jeg en av mine favoritt vietnamesiske retter som jeg har fortalt om tidligere. Risnudler med sitrongress marinert biff og hjemmelaget fiskesaus resulterer til en super smakfull sammensetning som du bare må prøve. Selvom vi kan spise denne flere ganger i uken, syns jeg disse friske smakene passer aller best til sommer og varme 🙂

ingredienser for 4 porsjoner

 • 600 g mørdbrad

 • 2 ss fiskesaus

 • 1 ss soyasaus

 • 1 ss oystersaus

 • 1 ss sesamolje

 • 2 ss sukker

 • 1/2 ts pepper

 • 1 fed hakket hvitløk

 • 2 hakket sitrongress

 • FISKESAUS
 • 3 dl vann

 • 4 ss sukker

 • 6 ss fiskesaus

 • 1 fed hakket hvitløk

 • Hakket thai chili

 • 1/2- 1 Lime

 • TILBEHØR
 • 1 løk i skiver

 • Kokte risnudler

 • Urter, salater og agurk

 • Knuste peanøtter

 • Syltede grønnsaker

FREMGANGSMÅTE:

Start med å dele mørbrad i tynne skiver på maks 0,5 cm. Jeg foretrekker å kjøpe et stort stykke, slik at det er enklere å få store og fine biter. Resten kan man fryse eller bruke til andre retter som f.eks. biff chopsuey 🙂 Deretter kombinerer du ingrediensene til marinaden i en bolle, og blander inn biffen. La det marineres i minst 45 min mens du forbereder andre ingredienser.

I mellomtiden kan du foreberede grønnsakene, koke risnudler og blande sammen fiskesausen. For sistnevnte kan du koke opp 1 dl vann og blande det sammen med sukker i en bolle til sukkeret blir helt oppløst. Deretter tilsetter du 2 dl kaldt vann sammen med fiskesaus, hvitløk, chili og lime oppi. Smak til etter dine preferanser om hvor sterk, syrlig eller søt du ønsker, og les tips nederst om fiskesaus 🙂 Settes i kjøleskapet i mellomtiden.

Varm deretter opp ca. 3 ss olje på medium høy varme. Når oljen er varm, steker du biff og løk sammen til kjøttet akkurat er gjennomstekt. Det vilt a maks 5-6 min 🙂

Da er det bare å bruke en stor bolle, ha risnudler nederst og topp med syltede gulrøtter, grønnsaker, urter og biff 🙂 Ha godt med fiskesaus oppi og ha til slutt til ristede peanøtter oppi om ønskelig. Bland alt godt opp før du nyter denne 🙂

Ta en titt på andre nudelretter her!

TIPS:

 • I denne oppskriften bruker Chin Su fiskesaus (kjøpes fra asiatiske matbutikker) som er mild og rund i smaken. Bruker du andre merker med høyt saltnivå, anbefales det å smake til med 4-5 ss først.
 • Sitrongress gir en utrolig god aroma til marinaden, og kan kjøpes både fra vanlig dagligvare og asiatiske matbutikker.
 • Denne gangen lagde brukte jeg kun gulrøtter i min syltede grønnsaker oppskrift.
 • Du kan fint marinere biffen kvelden før.
 • Vi fortrekker urter som mynte, thai basillikum og koriander, men du kan tilpasse slik du ønsker.
 • For at risnudelen skal smake best mulig, anbefales det å skylde med kaldt vann etter at den er ferdigkokt. Deretter rister du godt av vannet gjennom et dørslag og la vannet renne helt av. Da vil nudelen trekke til seg mer smak.

Håper dere vil komme innom i helgen for en superfin Giveaway,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*