Rainbow Crepe Cake

ANNONSE: I samarbeid med Cacas.

Jeg har også vært så utrolig heldig å kunne dele ut en kjempefin Giveaway fra Cacas, med de viktigste bake utstyrer man trenger til å lage denne kaken, så ta gjerne en titt her for å se bilde og info om du ønsker å melde deg på konkurransen 🙂

Crepe cake eller Gâteau Mille Crêpes som betyr 1000 lag på fransk har vært super populære en god stund nå. Vi spiste denne kaken for første gang ved et japansk bakeri i Hong Kong, og ble helt forelska. Så lett, frisk og bare utrolig imponerende å se på. Denne kaken tar litt tid å lage, men smakene, prosessen og resultatet veier så mye mer 🙂

ingredienser til 18 pannekaker

  • 6 egg i large

  • 150 g sukker

  • 2 ts vanilje sukker

  • 800 ml melk

  • 325 g hvetemel

  • 125 g smeltet smør

  • KREMFLØTE
  • 1 l kremfløte

  • 75 g sukker

  • 2 ts vaniljesukker

  • TILBEHØR
  • Litt smør til steking

  • 6 ulike konditorfarger; lilla, blå, grønn, gul, oransje, rød

  • Strøssel

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Først starter du med å vispe sammen egg og sukker. Sikt deretter inn mel og vaniljesukker, og ha oppi ca. 1/3 av melken. Rør godt opp slik at røren blir klumpefri og tilsett resten av melken. Når røren er glatt og jevn, rører du inn smeltet smør. Sil gjerne røren til en annen bolle, slik at den blir helt glatt og jevn. Dekk bollen og la den avkjøles i kjøleskapet i 30-40 min.
    Videre fordeler du røren i 6 forskjellige boller og tilsetter litt konditorfarge i hver bolle. Det skal være ca. 240 ml røre i hver bolle. Fargene er pigmenterte så prøv deg frem med litt og litt om gangen. Lysere eller mørkere enn bildet, etter dine preferanser. Merk at røren er litt gul, og fargene blir derfor litt påvirket av det 🙂
  2. Bruk en nonstick panne og varm den på medium varme. Når pannen er ordentlig varm, tilsetter du litt smør (kun for den første pannekaken). Du skal få 3 pannekaker av hver røre, som vil si ca. 80 ml, eller 1/3 cup om du bruker det. Stekes på ca. 3-4 min før du snur om og steker i ca. 30 sek – 1 min til. Pannekake er klare til å snu når katene løsner seg og det bobler i midten.
  3. Når alle pannekakene er ferdige, kan du piske sammen krem fløte med sukker og vaniljesukker til kremen er akkurat stiv nok til å smøre ut. Merk at hvor mye fløte du trenger, avhenger av hvor stivpisket kremen er. Smør et lag veldig tynt lag med kremfløte i bunnen og legg den første lilla pannekaken oppå slik at den ikke sklir. Deretter smører du ut ca. fulle iskrem scoop mellom hver av lagene, men la ca. 1 cm av kanten være uten krem. Jeg tar alle lilla først, så blå, grønn, gul, oransje og til slutt rosa. Den resterende kremen kan du enten smøre på toppen eller sprøyte ut som pynt og toppe med strøssel.
  4. Når alle lagene er på, pakker du godt sammen med folie og inn i kjøleskapet i minst 2 timer eller til neste dag.

Da er det bare å dele opp i porsjoner og nyte denne herlige og søte crepe cake´n 🙂 Så lett og helt nydelig.

TIPS:

  • Jeg bruker store egg i str L.
  • Ønsker du ikke å bruke konditor farge, kan disse fint lages med vanlig røre
  • Har du to like store nonstick panner, kan du steke og to pannekaker for å korte ned tiden.
  • Kaken holder seg opptil 2 dager i kjøleskapet.

Håper dere ønsker å melde dere på konkurransen og sjekk gjerne ut flere bilder av utstyrene her 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*