Kylling Siu Mai

En ting vi alltid bestiller når vi spiser Dim Sum, er siu mai. Her finnes det så mange varianter med ulike fyll, og jeg har tidligere delt to versjoner som du finner her 🙂 I dag deler jeg denne super enkle oppskriften med kylling, som ga kjempe saftige, myke og søte siu mai.

Ta gjerne en titt på “TIPS” nederst i oppskriften. Der skriver jeg alltid gode tips og hvor ting er fra.

ingredienser til ca. 18-20 stk

  • 400 g kylling kjøttdeig

  • 1 hakket vårløk

  • 1 ss maisenna

  • 1 ss vann

  • 2 ts light soyasaus

  • 2 ts ts sesamolje

  • 1 ½ ts bakepulver

  • 1 ts sukker

  • ½  ts hvit pepper

  • ½ ts salt

  • TILBEHØR
  • 18-20 wonton papir

  • Erter og gulrot i terninger til pynt

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

Start med å kombinerer alle ingrediensene til fyllet i en bolle. Legg den til marinering i kjøleskapet i minst 30 min.

HVORAN WRAPPER VI?

  1. Legg et wonton ark på et brett med ca. 1 ss fyll midt på arket.
  2. Brett først to av kantene oppover fyllet som på bildet
  3. Videre bretter du de to resterende kantene slik at fyllet er pakken inn i fire “vegger”
  4. Rull siu mai forsiktig mellom håndflatene dine, eller bruk fingrene til å trykke arket inn mot fyllet slik at det sitter fast.

Ha frosne erter midt på fyllet og strø litt gulrot-terninger rundt. Dampes i ca. 12-14 min med bambus damper, eller andre dampkokere.

Serveres varme og gjerne med litt soyasaus og chiliolje 🙂

Se gjerne flere dumpling-oppskrifter her 🙂

TIPS:

  • Jeg bruker light soysaus fra merket Lee Kum Kee som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker sammen med Wonton Papir. Du kan også bruke vanlig soyasaus.
  • Bambus damper kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, og andre nettbutikker.
  • Ønsker du en mer “chewy” fyll, kan du bruke disse oppskriftene.

Håper dere vil teste disse dumplingsene,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*