Innbakt Svinekjøtt I Appelsinsaus

En ny og super smakfull versjon av fjorårets Orange Chicken / Innbakt kylling i appelsin saus 🙂 I dag med crispy svinekjøtt og en frisk og sticky appelsinsaus gjør bare denne retten magisk sammen med kokt ris eller salatblanding.

Jeg har gjort noen justeringer på sausen, og prøvde med appelsinjuice fra flaske i stedet for fersk. Resultatet ble gode på sine måter. Med kjøpt appelsin juice får du en rundere smak, mens med fersk appelsin får du en frisk og skarp smak.

ingredienser til 4 porsjoner

  • MARINADE
  • 2 nakkekoteletter

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ts sesamolje

  • 1/2 ts pepper

  • PANERING
  • 50 g maisenna

  • 50 g potetmel

  • 1/4 ts salt

  • 1 egg

  • APPELSIN SAUS
  • 100 ml appelsinjuice

  • 75 ml soyasaus

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 2 ss maisenna

  • 2 ss flytende honning

  • 2 ss sukker

  • 1 ss eddik (5 %)

  • 1 ss vann

  • 1 ss sesamolje

  • TILBEHØR
  • Rapsolje eller frityrolje til steking

  • Ris til 4 porsjoner

  • Vårløk

  • Sesamfrø

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Start med å dele nakkekotelettene opp i biter på ca 3×4 cm. Mariner deretter kjøttet med soyasaus, sesamolje og pepper. La kjøttet marineres i ca. 15 min mens du blander sammen sausen.
  2. Deretter varmer du en del olje til frityrsteking på medium høy varme.  I mellomtiden blander du maisenna, potetmel og salt i en bolle. Klekk egget i en annen bolle og visp det godt opp. Når oljen er varm, dekker du først kjøttet med melblandingen, deretter oppi egget, og helt til slutt tilbake i melblandingen, før du legger det oppi oljen. Pass på å snu kjøttet jevnlig, og stekes i ca. 7-8 min. Ta ut kjøttet og la oljen renne av på en rist eller papir. 
    PS! du kan fint frityrsteke en gang, men hemmeligheten bak den crispy skorpen er “double frying”. Så la kjøttet hvile i minst 5 minutter før du steker dem på nytt i ca. 2-3 min til. 
  3. Varm en ny panne på medium høy varme og tilsett appelsin sausen når pannen blir ordentlig varm. Bland sausen godt i 2 min (kortere eller lengre etter dine preferanser) slik at tykner uten å klumpe seg.
  4. Skru varmen ned til lav og tilsett innbakt svinekjøtt. Bland godt i 1 min til, tilsett gjerne litt vårløk og sesamfrø så er denne klar 🙂

Super god kombo med nykokt ris 🙂

Ta gjerne en titt på andre take-away retter her.

TIPS:

  • Ønsker du grønnsaker sammen med sausen, kan du følge denne fremgangsmåten 🙂
  • Jeg bruker rapsolje eller frityrolje til frityrsteking og appelsinjuice fra Sunniva i sausen.
  • Jeg bruker kinesisk light soyasaus fra Lee Kum Kee som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Smak gjerne til dersom du bruker et annet merke.

Ønsker dere en fin onsdag dag videre,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*