Hjemmelaget Bao Buns Med Soya Kylling

Hjemmelagde bao buns har vært lenge etterspurt av dere 🙂 Og i dag har jeg endelig fått skrevet ned en oppskrift med super fluffy og gode gode bao buns, og samtidig filmet hele fremgangsmåten på Instagram for dere.

Disse kan brukes i alle mine tidligere bao buns oppskrifter, og i dag har jeg kombinert disse herlige bollene med soya kylling. En god og aromatisk kombo som absolutt ikke er vanskelig å lage 🙂

Ingredienser til 6 bao

  • BAO BUNS
  • 250 g hvetemel

  • 1 ts sukker

  • 1 ts tørrgjær

  • 1/2 ts bakepulver

  • Ca. 150 ml lunkent vann (les tips)

  • SOYA KYLLING
  • 600 g kylling lårfilet

  • 1-2 ss honning

  • 1 ss light soyasaus

  • 2 ss dark soysaus

  • 1 ss oystersaus

  • 1 ts sesamolje

  • 1 ts hvitløkskrydder

  • 1/2 ts salt

  • 1 stjerneanis

  • 3 ss olje og litt pepper til steking

  • TILBEHØR
  • Bakepapir: klipp 6 halvmåter på ca. 9×9 cm.

  • Chili

  • Koriander

  • Knuste peanøtter

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Start med å kombinere mel, sukker, tørrgjær og bakepulver i en bolle. Merk at fuktigheten i melet kan avgjøre hvor mye vann du skal ha. Tilsett derfor 100 ml først i to omganger, rør godt med spisepinner eller skje, og også tar du de siste 30-50 ml ettersom du kjenner hvor våt deigen er. Dette kjenner du ved at du skal kunne enkelt kan kna deigen og samle den til en rund bolle uten at noen tørre faller ut. Dekk over bollen og la hvile i 15 min.
  2. Velt deigen ut med litt mel på kjøkkenbenken og kna noen runder til du får en jevn bolle. Lag et hull i midten og strekk deigen ut for å lage en sirkel. Denne metoden gjør det lettere for deg å få like store boller når du deler opp deigen i 6. Hver bolle skal være ca. 75 g.
  3. Trill hver bolle helt rund, og kjevle de til en lang oval på ca. 16×9 cm. Pass på å ikke ha altfor mye mel på kjøkkenbenken. Det er lettere å få deigen til å strekke seg ut og holde formen dersom deigen sitter litt fast i benken.
  4. Legg et bakepapir på den ene siden av deigen og brett den andre siden over. Gjenta prosessen til du får 6 bao buns og strø mel på et fjøl eller fat og legg bao buns oppå til heving i ca. 30-35 min. Legg med et håndkle.

Når bao buns er ferdig hevet, blir de litt større i størrelsen, og skal kjennes noe luftigere. Dampes i ca. 12-14 min med enten en bambusdamper eller andre dampkokere.

I mellomtiden steker du kyllingen i litt olje på medium høy varme i ca. 3 min på hver side til nesten gjennomstekt. Senk varmen til medium og tilsett sausen, snu jevnlig slik at sausen trekker seg i kylling i ca. 3-4 min til. Klipp eller del opp kjøttet og bland godt i sausen før du legger i bao buns.

For å dandere åpner du opp bao buns og tar ut bakepapiret. Bruk en skje og fordel litt saus på begge insidene av bao buns. Deretter legger du på kylling, koriander og topp med chili og knuste peanøtter. Dryss gjerne på ekstra saus på kylling etter at du har “lukket” bao´n 🙂

Da er det bare å nyte våre hjemmelagde bao buns med soya kylling.

Sjekk gjerne andre bao buns oppskrifter her 🙂

TIPS:

  • Jeg kjøpte en hel pakke med ferdig filetert kylling lårfilet uten skinn på akkurat 600 g fra Prior. Kyllingbryst kan også brukes, men pass på at du ikke over steker slik at kjøttet fortsatt er saftigt.
  • Noen honning har sterkere/søtere smak enn andre, så smak gjerne til.
  • Jeg bruker light soyasaus, dark soysaus og oystersaus fra merket Lee Kum Kee som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Light soysaus er tilnærmet lik vanlig soyasaus.
  • Stjerneanis kan kjøpes fra både vanlig dagligvare og asiatiske matbutikker. Gir en veldig god aroma til retten, men kan fint sløyfes om du ikke ønsker denne.
  • Ferdig dampede Bao Buns kan fint fryses og dampes igjen i frosne tilstand.
  • Bambus dampere kan kjøpes fra asiatiske matbutikker og f.eks. Clas Ohlson eller andre nettbutikker.

Håper dere vil teste disse,
Klem TuTu

8 Comments

  1. Hei!
    Jeg lagde disse i går, og det var så godt. Hadde ikke lyst til å bli mett. 😁.
    Mine buns ble litt sticky, skal de være det? Eller kunne de fått litt mer tid i damperen?

    God lørdag!

    • Så hyggelig å høre 🙂 Tusen takk! Litt usikker hvorfor de ble sticky, men du kan enten prøve å dampe litt lengre neste gang eller sjekke at lokket ikke renner vann ned på bunsene.

  2. Hei . Har du noen erfaringer med å gjøre de glutenfrie ?

  3. Hei ? skal det stå 150 gram vann i bunns oppskriften?

  4. Hanne-Cecilie

    Kan jeg fryse bao buns?

    • Heisann. Hvis du leser nederst under tips, så har jeg skrevet “Ferdig dampede Bao Buns kan fint fryses og dampes igjen i frosne tilstand”. så anbefales derfor å dampe først før de fryses 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*