Vegetar Vårruller

Verdens beste vegetar vårruller 🙂

For noen uker tilbake prøvde jeg å lage en vegetar versjon av vårruller for aller første gang, og ble så glad for at de falt godt i smak hos Mamma TuTu og flere i familien. Hun har fortsatt noen liggende i fryseren som hun sparer på, og er så koselig å få så varme ord av min største inspirasjon i matveien 🙂

Gode vegetar vårruller for meg skal inneholde ulike konsistenser og ha de samme gode smakene som vårruller med kjøttfyll. Jeg har derfor fylt disse med blant annet sopp, glassnudler og vannkastanje som resulterte til en herlig smakskombinasjon. Disse er så enkle å like, og helt perfekte om du ønsker å lage noe til 17.mai som alle kan nyte 🙂

ingredienser til ca. 25 vårruller

  • 500 g ferdig bløtet glassnudler

  • 75 g tørket shitake sopp / 400 g ferdig bløtet uten vann

  • 1 stor boks (567 g) vannkastanje i små terninger

  • 2 hakket vårløk

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 1 revet gulrot

  • 1/2 hakket løk

  • 1 dl soyasaus

  • 3 ss sesamolje

  • 2 ss oystersaus (les tips)

  • 2 ss olje til steking

  • 1,5 ss sukker

  • 1 ts pepper

  • TILBEHØR
  • Vårruller ark

  • 1 sammenpisket egg

  • Raps- eller frityrolje til frityrsteking

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk min Instagram stories/høydepunkter!

For å bløte tørket shitake sopp pleier jeg å legge de i en stor bolle og fylle med lunkent vann kvelden før for at de skal blir jevne og store, eller minst 4-5 timer. Rekker du ikke dette, kan du ha soppen i en stor bolle/kjele og tilsette kokende vann. Sett på lokk eller folie og la de trekke i seg vannet i minst 30 min. Bruker du denne metoden, anbefales det å fjerne stammen før bruk, ettersom de fortsatt kan være harde.

Glassnudler skal også bløtes i varmt vann i ca. 10-15 min før bruk. Når soppen er ferdig bløtet, klemmer du ut vannet og kutter inn i tynne skiver. Du kan også dele opp glassnudler i ca. 5 cm lange strenger.

HVORDAN LAGER VI FYLLET?

  1. Fres vårløk, løk og hvitløk i 2 ss olje i ca. 2-3 min på medium høy varme.
  2. Tilsett sopp, 2 ss soyasaus , 1 ss sesamolje, pepper og 1 ss sukker. Stekes blandingen i ca. 3 minutter slik at soppen skal trekke i seg smak.
  3. Tilsett glassnudler, gulrot og vannkastanje. Kombiner alle ingrediensene godt sammen.
  4. Helt til slutt tilsetter du den resterende soyasausen, sesamolje, sukker og oystersaus og stekes i ca. 5 minutter til. Smak til underveis og les tipsene nederst i oppskriften.

HVORDAN RULLER VI?

  1. Ha oppi ca. 3 ss med fyll på den ene siden av vårruller arket. Spre den litt utover.
  2. Ta tak i enden nærmest deg og brett det over fyllet. Rull en runde fremover.
  3. Pensle litt sammenpisket egg langs kanten øverst på arket, og brett sidene inn mot midten.
  4. Rull hele rullen passelig stramt nok forover. Jeg foretrekker å klemme disse litt flate, men du kan fint lage de helt runde.

FRITYRSTEKING:

Når du er ferdig med å rulle alle, kan du varme opp en del olje til frityrsteking på medium høy varme. Du kan sjekke at oljen er varm nok ved å enten legge en spisepinne eller grillspyd i midten av kjelen. Dersom det bobler oppover pinnen, betyr det at oljen er klar. Et annet alternativ er å legge ut liten bit av vårruller arket i oljen. Flyter den opp fortløpende og begynner rask å steke, er det også et tegn på at du kan begynne å steke.

Frityrstekes på medium høy varme i ca. 10 min, eller til de blir gyllenbrune og sprø. Husk å snu på dem jevnlig.

De helt helt perfekte og fullpakket med gode smaker akkurat som de er 🙂 Kan også serveres med Sweet Chili Sauce om du ønsker.

TIPS:

  • Tørket shitake sopp kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Du kan fint erstatte med andre typer, og smake til med kryddere underveis.
  • Merk at noen soyasaus er saltere i så smak til underveis. Jeg bruker en mild og god fra Maggie.
  • Vegetar oystersaus er fra merket lee kum kee med soppsmak. Du kan fint bruke samme mengde vanlig oystersaus om du ikke ønsker vegetar versjon.
  • Vårruller ark kan kjøpes både fra vanlig dagligvare og asiatiske matbutikker. Jeg bruker Spring Home sin rosa og største pakke.
  • Disse kan fryses etter at de er ferdig rullet.

Håper dere vil teste vår nye vårruller favoritt,
Klem TuTu

2 Comments

  1. Disse ble så utrolig gode! Tusen takk for oppskriften. Lagde med små ark så det ble femti små vårruller, med litt fyll til overs som jeg kan bruke i noe annet. Er så stolt over å ha lagd noe så godt på første forsøk. Anbefales!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*