Thai Frityrstekte Bananer

Jeg har tidligere laget to andre versjoner av frityrstekte bananer. Den ene etter mammas oppskrift som hun alltid lager med asiatiske mini bananer, og den andre der jeg brukte vårruller ark. Denne gangen har jeg brukt vanlige bananer sammen med en nydelig og sprø thai røre.

Disse ble kjempe luftige, lette og sprø. Kan nytes som de er, eller med litt vanilje is og bær 🙂

ingredienser

  • RØRE
  • 75 g mel

  • 25 g maisenna

  • 1 ss sukker

  • 1,5 ts bakepulver

  • 1/4 ts salt

  • 1 ts vanilje sukker

  • 1 dl vann

  • ANNET
  • 2 bananer

  • Olje til frityrsteking

  • Vaniljeis

  • Bær

FREMGANGSMÅTE:

  1. Start med å blande sammen alt det tørre til røren. Deretter blander du inn vann og rører til den blir klumpefri.
  2. Sett røren til side mens du forvarmer en del olje på medium høy varme. Oljen skal dekke bananene. Bruk gjerne en liten kjele for å slippe å bruke for mye olje. Du vet at oljen er klar, dersom du dypper en spisepinne oppi oljen og det begynner å boble langs pinnen. Ellers kan du dryppe litt røre oppi, og dersom den flyter rett opp på overflaten, er oljen klar.
  3. I mellomtiden kan du dele hver banan i halv på langs. Og deretter hver halvdel i 3-4 like store deler.
  1. Når oljen er varm, senker du den med til medium varme. Legg halvparten av bananene oppi røren, bland godt så de blir dekket med røren. Bruk en gaffel og løft opp en og en, mens røren kan renne litt av før du legger de rett over i oljen.
  2. Stekes mens du vender om på de jevnlig til de blir sprø og gyllenbrune. Gjenta prosessen til du har stekt alle bananene.
  3. Når de er ferdige, kan du ta de over å en rist eller fat med papir på. Disse er glovarme, så la de gjerne avkjøles i ca. 5 min før du nyter de. De blir også sprøere etter avkjøling.

Da er det bare å servere disse som de er, eller med litt is og bær. Vi liker å ha litt lønnesirup eller karamell saus på i tillegg 🙂

Ta en titt på flere desserter her.

TIPS:

  • Velg gjerne bananer som ikke er for umodne eller modne. De som er gule og akkurat begynner å få noen prikker er bra.
  • Du trenger heller i å dele bananen på langs først dersom du øsnker større biter.

Ønsker dere en riktig fin søndag videre,
Klem TuTu

2 Comments

  1. Elin Aase

    Akkurat som på thai resturant!
    Vendte bananene i pankopanering også, så ble de extra crispy?

    Skal kun lage selv for ettertiden!
    Tok meg 10 minutt, med å lage 4 bananer.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*