Svinekoteletter Med Sursøt Saus

God onsdag alle sammen 🙂

Vi er utrolig glade i sursøt sauser her hjemme, og en sursøt saus i mine øyer skal ha en velbalansert smak av det søte, syrlige og søte. Det skal være friskhet i smaken som ikke gjør sausen mektig. I dag kombinerer jeg derfor min favoritt sursøt saus med enkle og saftige svinekoteletter 🙂 En god og enkel middag på rundt 30 min.

Jeg bruker forresten alltid måleskjeer for helt presise oppskrifter. Sjekk gjerne ut innlegget om praktisk info her, for alt det du trenger å vite om på bloggen 🙂

ingredienser til 4 porsjoner

  • KOTELETTER
  • 4 svinekoteletter (ca. 700 g)

  • Salt og pepper

  • Olje til steking

  • SURSØT SAUS
  • 1,5 dl vann

  • 1 dl ketchup

  • 2 ss oystersaus

  • 1 – 1,5 ss sukker

  • 1 ss eddik 5%

  • 1 ts maisenna

  • 1/2 ts salt

  • GRØNNSAKER
  • 1 paprika (1/2 grønn og 1/2 gul) i store skiver

  • 1 rødløk i skiver

  • 1 boks ananas ringer – hver ring deles i 6 biter (227 g)

  • 1 gulrot i skiver

  • TILBEHØR
  • 2 ss olje til steking

  • Kokt ris til 4 porsjoner

FREMGANGSMÅTE:

MERK: Om du ønsker å få sausen og kjøttet ferdige samtidig, kan du fint bruke to panner til steking.

  1. Start med å krydre kotelettene med litt salt og pepper på begge sider. Varm opp ca. 2 ss olje på medium høy varme i en stor stekepanne. I mellomtiden kan du blande sammen alle ingrediensene til sursøt sausen og forberede grønnsakene.
  2. Stek kotelettene på begge sider til de blir gjennomstekte. Ta de ut og over på en tallerken. Dekk gjerne med folie og oppbevares varmt til sausen blir ferdig.
  3. Ha fortsatt på medium høy varme og ha oppi paprika og gulrøtter inn til pannen. Det skal være nok eksisterende olje og væske fra kjøttet i pannen. Stek først i ca. 2-3 minutter, før du tilsetter ananas og løk oppi.
  4. Bland alle ingrediensene godt sammen og tilsett sausen. Senk varmen ned til medium og kokes i 3-4 minutter, eller lengre om du ønsker en enda tykkere saus. Helt til slutt kan du velge om du ønsker å legge kotelettene tilbake i sausen, eller bare servere med sausen over 🙂

Da er det bare å servere disse herlige kotelettene sammen med den velbalanserte sursøt sausen sammen med ris 🙂

Ta gjerne også en titt på andre take-away retter her!

TIPS:

  • Bruk gjerne to panner til steking om du ønsker å få sausen og kjøttet ferdig samtidig.
  • Dersom du ønsker å bruke fersk ananas, kan du følge denne oppskriften på min Innbakte Kylling I Sursøt Saus her 🙂
  • Du kan også bruke kylling, nakkekoteletter eller biff til denne sausen.

Håper dere vil teste denne nydelige og smaksrike retten,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*