Sommeruller Med Ovnsbakt Laks

Hva frister mer enn enkle, sunne og friske retter i det fine været? 🙂 I dag får du en super rask og smakfull sommerrull-oppskrift med osvnbakt laks og hjemmelaget fiskesaus. Disse lages på 30 min, og du kan fint legge frem alle ingrediensene på bordet så kan man forsyne og rulle disse rullene selv 🙂

ingredienser til 8 sommerruller

  • OVNSBAKT LAKS
  • 500 g laks

  • 1 fed hakekt hvitløk

  • 1/2 løk i skiver

  • 250 g smør i terninger

  • Pepper

  • Salt

  • FISKESAUS
  • 1 dl vann

  • 1,5 ss fiskesaus

  • 1 ss sukker

  • 1 fed hakket hvitløk

  • Saften av 1/2 lime

  • 1 hakket thai chili

  • TILBEHØR
  • 100 g tørket risnudler

  • 1/5 agurk i lange biter

  • Koriander/mynte

  • Salat

  • 8 rispapair

FREMGANGSMÅTE:

Start med å dele opp alle grønnsakene og koke risnudler. Skyld risnudelen med kaldt vann og rist godt av vannet.

Videre kan du forvarme ovnen på 200 grader på over og under varme.

Legg laksen på et stekebrett og dryss på med litt salt og pepper. Dekk laksen med hvitløk løk og smør jevn utover, og inn midt i ovnen i ca. 10-13 minutter etter hvor godt stekt du foretrekker den.

I mellomtiden kan du lage fiskesausen ved å blande sammen alle ingrediensene til sukkeret er oppløst. Smak til med hvor mye lime og chili du ønsker.

  1. Når laksen er ferdig stekt, kan du to gafler og dele den opp i store biter. Dypp rispapiret i lunkent vann i ca. 5 sekunder. Merk at det fortsatt skal være hardt, men kommer til å myke seg opp mens vi legger på ingrediensene.
  2. Legg på salat, risnudler, agurk og laksen sammen med løken i midten av rispapiret.
  3. Løft enden som er nærmest deg over ingrediensene. Brett deretter kantene på hver side inn mot midten, og rull deretter hele rullen stram fremover. Du kan også se step-by-step bilder på hvordan jeg ruller her 🙂

Da er det bare å servere disse med vår hjemmelaget fiskesaus 🙂 Super enkle og friske og gode i smak!

Ønsker du å dippe i peanøttsaus, sesamsaus eller lignende, sjekk andre oppskrifter her 🙂

TIPS:

  • Noen fiskesauser er saltere enn andre, så smak gjerne til underveis.
  • Rispapir kan kjøpes både fra asiatiske og norske matbutikker.
  • Du kan fint erstatte smør med olivenolje.

Ønsker dere en fin dag, og kom gjerne innom i morgen for en super god vårrull-oppskrift,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*