Er det flere som koser seg med noe ekstra godt til frokost, lunsj eller middag i dag? 🙂 I dag blir det min favoritt sjokoladekake hjemme hos oss og noe frisk og godt på middagsbordet.
For noen dager siden lagde vi disse enkle sommerrullene, fylt med soyamarinert biff, grønnsaker sammen med en herlig sesamdressing. Ønsker du friskt og raskt, anbefales disse på det sterkeste. Du kan fint dyppe disse med peanøttsaus om du ønsker, men den japanske goma (sesamdressing) gir en kjempegod og frisk smak til rullene 🙂
ingredienser til 8 sommerruller
- BIFF MARINADE
350 g mørbrad
1/2 ts pepper
1 ss soya
1 ss oystersaus
1 ts sesamolje
- SESAMDRESSING
5 ss majones
2 ss kvernet ristet sesamfrø
1,5 ss eddik
1 ss sesamolje
2-3 ts sukker
2 ts soyasaus
2 ts vann
1/2 ts salt
- TILBEHØR
8 rispapir
Salat
1/2 agurk i lange biter
1 gulrot i tynne strimler
FREMGANGSMÅTE:
Jeg bruker et stort stykke kjøtt og deler opp 8 store skiver på 0,5 cm. Du kan fint bare bruke 350 g mørbrad og kutte i små skiver. Marineres i minst 30 min.
I mellomtiden kan du lage sesamdressingen. Bruk gjerne en kverner eller blender til å kverne sesamfrø. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og tilsett sesamfrø. Bland godt og settes i kjøleskapet.
Når biffen er ferdig marinert, kan du varme opp en panne på medium høy varme med litt olje, og steke biffen i noen minutter.
- For å rulle sommerrullene dypper jeg først rispapir i lunkent vann i 3-5 sekunder.
- Deretter legger jeg biff og alle grønnsakene på langs på den ene halvdelen av arket. Brett kanten som er nærmest meg over ingrediensene.
- Brett inn høyre og venstre kant mot midten og rull hele veien stramt fremover til du får en fin sommerrull 🙂
Serveres med vår hjemmelagde sesamdressing og gjerne litt chilisaus (Sriracha) om du ønsker en sterkere saus 🙂
Sjekk også andre sommerruller oppskrifter her 🙂
TIPS:
- Rispapir kan kjøpes fra asiatiske matbutikker og daligvare.
- Dersom du kjøper sesamfrø som ikke er ristet, anbefales det å varme opp en panne og riste de før du kverner i maskin.
Med ønske om en riktig fin dag, og kom gjerne innom i helgen for en himmelsk drikke og ny ukesmeny,
Klem TuTu