Onigiri

God mandag og håper alle dere har hatt en riktig fin 17.mai feiring 🙂

Vi starter denne uken med Onigiri fylt med klassikeren tuna mayo. Da jeg la ut disse på Instagram stories i forrige uke, ble jeg overrasket over hvor mange som hadde sett de i Pokémon. Jeg lurte alltid som barn hva disse var og hvordan de var i smak. Etter par smaksprøver i utlandet og en del Youtube videoer, fikk jeg endelig til mine egne Onigirier 🙂

Disse er så enkle å like, super gøy å lage og bare nydelig i smak! Du kan også fylle de med andre gode fyll, og jeg gleder meg til å teste ut flere varianter etterhvert.

Ingredienser til 5 onigiri

  • KOKT RIS
  • 300 g ukokt sushi ris

  • 300 g vann /3 dl vann

  • 1/4 ts salt til etter koking

  • TUNA MAYO
  • 1 boks tunfisk i olje (185 g)

  • 4 ss majones

  • 1 ss soyasaus

  • 1 hakket vårløk, kun den grønne (valgfritt)

  • TILBEHØR
  • Nori

  • Sesamfrø

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk min Instagram stories/høydepunkter!

Start med å ha ris oppi en bolle og rens ved å skrubbe risen mellom hendene i lunkent vann. Hell ut vannet, tilsett ny og gjenta prosessen til vannet begynner å bli klart og gjennomsiktig. Kok risen sammen 3 dl vann i en riskoker. Når risen er ferdigkokt, kan du ta ut alt i en bolle og vende inn salt med en slikkepott.

I mellomtiden mens risen koker, kan du lage tuna mayo. Etter at du har åpnet opp tunfisk boksen, kan du presse lokket innover for å presse ut oljen. Bland tunfisken sammen med majones, soyasaus og hakket vårløk.

Du kan også gjøre klar nori arkene ved å dele et nori ark opp i 5 lange biter. Klipp deretter av ca. 7 cm av hver bit.

HVORDAN FORMER VI ONIGIRI?

  1. Fordel risen til 5 like store deler på ca. 120 g hver. Ta den ene delen og del på to. Lag to runde boller og klem de flate. Plasser 1/5 av fyllet oppå den ene delen av risen.
  2. Legg den andre delen av risen over fyllet og klem og press kantene sammen. Form en bolle med risen.
  3. Videre kan du forme en trekant med risen. Du skal få en fast og fin form, men ikke klem så hardt at fyllet flyter ut.
  4. Helt til slutt kan du pakke inn risen med norien. Plasser norien på den ene siden og klem den stram rundt over på den andre siden. Dypp gjerne toppen av onirigiene med litt sesamfrø for ekstra aromatisk smak.


Da er det bare å nyte disse nydelige risbollene med kremete tunfisk fyll på innsiden 🙂

Sjekk gjerne andre japanske retter her 🙂

TIPS:

  • Sushi ris kan kjøpes både fra asiatiske og vanlig dagligvare.
  • Når disse er avkjølt, kan du også pakke de godt inn i plastfolie og oppbevare i kjøleskapet i opptil 48 timer. Merk at dersom du ønsker at norien fortsatt skal være sprø, kan du wrappe den rundt risen senere.
  • Ofte får man kjøpt Onigiri kald fra kjøledisken i utlandet, men dersom du ønsker de varme eller lunkne, kan du varme litt i mikroen.

Håper dere får en fin start på uken, og send meg gjerne bilde av resultatet på Instagram dersom dere prøver disse,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*