Hoisin Chicken Bao Buns

God fredag alle sammen!

Er det flere som har langhelg denne uken? 🙂 Hos oss blir da nydelige bao buns fylt med smaksrike hoisin chicken i dag! Har du lyst til å prøve noe nytt, eller bytte ut taco fredag med noe asiatisk som er enkel å lage, anbefales virkelig disse her. Resultatet er super saftig og mør kylling, sammen med sprø grønnsaker og en nydelig chilimajones oppi myke og gode bao buns 🙂

ingredienser til 8 bao buns

  • HOISIN CHICKEN
  • 6 kylling lårfilet

  • 2 ss hoisinsaus

  • 1,5 ss soyasaus

  • 1 ss honning

  • 1 ss dark soyasaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1/2 ts pepper

  • 1/4 ts salt

  • 1 fed hakket hvitløk

  • TILBEHØR
  • 6 frosne bao buns

  • Chilimajones (3 ss majones + 1 ss Sriracha)

  • Koriander

  • 1 revet gulrot

FREMGANGSMÅTE:

  1. Start med å marinere kyllingen med marinaden over, og la den ligge i minst 30- 45 minutter. Dersom noen stykker er tykkere enn andre, kan du lage noen snitt slik at kjøttet blir jevn stekt.
  2. Forvarm deretter ovnen på 200 g over og under varme. Dekk et stekebrett med folie og legg kyllingen oppå. Stekes først i ca. 7-8 min, også snu om på den andre siden i ca. 7-8 min til, utifra tykkelsen på stykkene.
  3. Når du har snudd om på kjøttet kan du også dampe fryste bao buns med enten dampkoker, bambus koker eller potetrist. Jeg damper i ca. 7-10 min.
  4. Når kjøttet er ferdig stekt, kan du bruke to gafler til å rive opp kjøttet i mindre skiver, eller kutte opp. Det vil være saus oppi stekebrettet så vend gjerne kyllingen sammen med sausen.
  5. Helt til slutt kan du åpne opp bao buns forsiktig, smør et lag med chilimajones, legg på kyllingen og topp med gulrøtter og koriander.

Da er det bare å nyte disse 🙂

Sjekk også andre bao buns oppskrifter her!

TIPS:

  • Jeg bruker 1 pakke kylling lårfilet på 600 g. Uten skinn og bein.
  • Hoisin saus, soyasaus og dark soyasaus er alle fra merket Lee Kum Kee, som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Frosne bao buns kan kjøpes fra asiatiske matbutikker og noen dagligvare som f.eks. Extra.
  • Smak gjerne til med Sriracha, mer eller mindre etter hvor sterk du ønsker sausen. Om du ikke ønsker å lage chilimajonesen selv, finnes det ofte ferdig blandet i vanlig dagligvare.

Ønsker dere en riktig fin helg, og kom gjerne innom for en splitter ny ukemeny og dessert 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*