Tamarind Biff

Nylig fikk vi så utrolig cravings for Tamarind Biff Med Frisk Salat , at jeg bestemte meg for å lage en ny og enklere versjon av denne smaksrike retten. Jeg elsker alt med tamarind, både i dessert og hovedretter. Tamarind er en eksotisk frukt som oftest er i sur-søt i smaken. Pad Thai er en populær thai rett er denne sausen er bland hovedingrediensene. Denne tilsetningen vil gi marinaden og retten en god balanse mellom det søte, salte og syrlige 🙂

Ingredients til 4 porsjoner

 • BIFF MARINADE
 • 600 g entrecôte

 • 4 ss oystersaus

 • 2 ss tamarind paste

 • 1,5 ss sukker

 • 1 ss soyasaus

 • 1 ss sesamolje

 • 1/2 ss fiskesaus

 • 1/2 ss honning

 • 1 ts eddik

 • 1/2 ts pepper

 • 2 fed hakket hvitløk

 • TILBEHØR
 • Kokt ris

 • Agurk

 • Tomater

 • Salatblanding

FREMGANGSMÅTE:

Start med å blande alle ingrediensene til marinaden i en bolle. Noen tamarind paste er mer syrlig eller søtere enn andre, så smak gjerne til med sukkeret. Marineres minst 1 time eller over kvelden i kjøleskapet.

Når biffen er ferdig marinert, kan du varme opp ca. 2 ss olje i en stekepanne på medium høy varme. Sørg for at oljen er ordentlig varm før du legger biffen sammen med marinaden oppi. Stekes i ca. 3-4 min utifra hvor godt stekt du foretrekker kjøttet.

Da er denne enkle og super smaksrike tamarind biffen ferdig, dere 🙂 Jeg syns den gode sausen smaker helt utrolig sammen med litt friske grønnsaker i tillegg til ris, og velger derfor å servere retten med litt agurk, tomat og salat.

Ta en titt på flere gode retter med ris her 🙂

TIPS:

 • Som nevnt over kan du smake til med sukkeret etter hvor syrlig eller søt din tamarind paste er. Denne skal være flytende og kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
 • Du kan også servere denne med kun salat og andre grønnsaker, som i min tidligere oppskrift her.

Håper dere får en fin start etter påskeferien, og ønsker alle en riktig fin dag videre,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*