Nylig fikk vi så utrolig cravings for Tamarind Biff Med Frisk Salat , at jeg bestemte meg for å lage en ny og enklere versjon av denne smaksrike retten. Jeg elsker alt med tamarind, både i dessert og hovedretter. Tamarind er en eksotisk frukt som oftest er i sur-søt i smaken. Pad Thai er en populær thai rett er denne sausen er bland hovedingrediensene. Denne tilsetningen vil gi marinaden og retten en god balanse mellom det søte, salte og syrlige 🙂
Ingredients til 4 porsjoner
- BIFF MARINADE
600 g entrecôte
4 ss oystersaus
2 ss tamarind paste
1,5 ss sukker
1 ss soyasaus
1 ss sesamolje
1/2 ss fiskesaus
1/2 ss honning
1 ts eddik
1/2 ts pepper
2 fed hakket hvitløk
- TILBEHØR
Kokt ris
Agurk
Tomater
Salatblanding
FREMGANGSMÅTE:



Start med å blande alle ingrediensene til marinaden i en bolle. Noen tamarind paste er mer syrlig eller søtere enn andre, så smak gjerne til med sukkeret. Marineres minst 1 time eller over kvelden i kjøleskapet.



Når biffen er ferdig marinert, kan du varme opp ca. 2 ss olje i en stekepanne på medium høy varme. Sørg for at oljen er ordentlig varm før du legger biffen sammen med marinaden oppi. Stekes i ca. 3-4 min utifra hvor godt stekt du foretrekker kjøttet.



Da er denne enkle og super smaksrike tamarind biffen ferdig, dere 🙂 Jeg syns den gode sausen smaker helt utrolig sammen med litt friske grønnsaker i tillegg til ris, og velger derfor å servere retten med litt agurk, tomat og salat.
Ta en titt på flere gode retter med ris her 🙂
TIPS:
- Som nevnt over kan du smake til med sukkeret etter hvor syrlig eller søt din tamarind paste er. Denne skal være flytende og kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
- Du kan også servere denne med kun salat og andre grønnsaker, som i min tidligere oppskrift her.
Håper dere får en fin start etter påskeferien, og ønsker alle en riktig fin dag videre,
Klem TuTu