Kylling Yakisoba

I dag frister jeg med yakisoba med kylling og herlige grønnsaker. Denne klassiske japanske nudelretten er både rask og enkel å lage hjemme, og du får middagen servert på mindre enn 30 minutter.

Det finnes mange varianter av yakisoba og navnet betyr “stekt bokhvete”, selvom nudelen som ofte blir brukt er laget av vanlig hvetemel. Denne retten passer godt både til store og små, og er absolutt en nydelig og familievennlig rett 🙂

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 250 g tørket nudler

  • 200 g kylling bryst

  • 100 g hodekål i tynne skiver

  • 6 ferdig bløtet shitake sopp (les tips) i tynne skiver

  • 1/2 løk i skiver

  • 1 gulrot i tynne strimler

  • 2 vårløk i lange strimler

  • 1/2 ts svart kvernet pepper

  • Olje til steking

  • YAKISOBA SAUS
  • 3 ss worcestershire saus

  • 2 ss oystersaus

  • 2 ss ketchup

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ss vann

  • 1 ss sukker

FREMGANGSMÅTE:
PS! Sjekk også @alt_asiatisk på Instagram for step-by-step video!

Start med å forberede alle ingrediensene og blande sammen sausen. Kok også nudelen til den er litt hardere enn al dente, og skyll godt med kaldt vann.

  1. Start med å dele kyllingbrystet in tynne skiver, og stekes med litt olje og pepper på medium høy varme til kyllingen nesten er gjennomstekt.
  2. Ha oppi sopp og stekes i ca 2 min til.
  3. Tilsett resten av grønnsakene og stekes i ca. 2-3 min til, etter hvor sprø eller myke du liker grønnsakene.
  4. Legg nudelen oppi stekepannen og bland alle ingrediensene godt sammen. Senk varmen til medium og tilsett sausen. Røres godt slik at sausen trekker seg jevn i nudelen.

Da er det bare å nyte denne herlige stekte nudelen 🙂 Ha gjerne litt chili olje om du ønsker ekstra kick i maten.

Ta en titt på andre japanske oppskrifter her 🙂

TIPS:

  • Jeg har brukt eggenudler, men du kan også bruke yakisoba nudler eller andre nudeltyper du ønsker. Foretrekker at den er litt chewy i konsistensen.
  • Tørket shitake sopp kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Du kan også bruke fersk eller andre sopper.Tørket shitake sopp kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Du kan også bruke fersk eller andre sopper.
  • Jeg foretrekker å dekke tørket shitake sopp med vann i en bolle kvelden før, slik at de blir ordentlig store og fine. Har du dårlig tid kan du bløte dem med kokende varmt vann. Sett et lokk over bollen og la de bløtes i ca. 30 min til 1 time. 
  • Du kan også bruke kyllinglår, svin, biff, andre proteiner eller lage denne vegetar.

Ønsker alle dere en riktig fin dag, og kom gjerne innom for flere spennende retter denne uken,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*