Påskeharer

Tidligere denne uken lagde jeg disse super søte, fluffy og chubby påskeharene med min koreanske bolle oppskrift, som var blant de mest populære oppskriftene mine i 2019 🙂 Disse er fortsatt i mine øyner verdens beste hveteboller, som er saftige, luftige og holder seg gode i flere dager.

For dere som lurer så er forskjellen mellom disse og mine japanske melkeboller, er at disse inneholder egg og en ekstra eggeplomme som gir den fine gule fargen, perfekt nå som det er påske 🙂 Planen var litt mindre påskeharer, men disse vokste voldsomt under hevingen og ble bare super runde og søte, som igjen resulterer til hvor luftige de ble 🙂

ingredienser til chubby påskeharer

  • 425 g mel

  • 175 ml melk

  • 150 g sukker

  • 75 g smør

  • 2 ½ ts tørr gjær

  • 1 ts vaniljesukker

  • ¼ ts salt

  • 1 egg

  • 1 eggeplomme

  • 1 eggehvite til pensling

  • Sort og hvit sesamfrø til topping

  • VALGFRI PYNT
  • Melisglasur

  • Kokosstrø

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk på Instagram!

  1. Start med å smelte smør og melk sammen i en kjele på medium til medium høy varme. Pass godt på slik at det ikke skal boble, og skru av varmen når smøret akkurat har smeltet.
  2. Tilsett sukker, vaniljesukker, salt og egg, og eggeplomme. Bruk en visp og rør til sukkeret er oppløst. Ha deretter i gjær (temperaturen skal være varmere enn romtemperatur, dette gjør at heve prosessen går raskere). Bruk vispen og rør par runder i røren. Vent deretter ca. 2 minutter. 
  3. Nå kan du tilsette mel oppi kjelen. Bruk en tresleiv eller lignende og blandingen sammen, til deigen begynner å samle seg i midten og delvis slippe kantene. Dekk med lokk og la den heve i ovnen på rundt 50 grader i ca. 1 time.
  4. Etter 1 time har deigen doblet seg og blitt så luftig.
  1. Ta deigen ut av kjelen, strø et lag med mel på kjøkkenbenken, og kna lett på deigen deigen slik at alle luftbobler blir borte.
  2. Del deretter deigen opp i 10 like store boller. Mine veide ca. 75 g hver, men dette kan variere utifra hvor mye din deig har hevet.
  3. For å forme en påskehare trenger du først å trille hver bolle til en lang og tynn pølse. Bryt opp en liten bit som former en rund ball av, og sparer som hale til haren, min veide ca. 10 g.
  4. Pølsen burde være mellom 23-25 cm lang, de kommer til å trekke seg litt sammen. Hold hver ende opp og tvinn dem sammen to ganger. La endene peke utover som på bilde slik at de ligner på en påskehare. Grav et lite hull og plasser halen i midten.

Disse skal nå inn i ovnen igjen på ca. 25 grader og heves i 45 min – 1 time til. Husk å forvarme ovnen på 175 grader, over og under varme når hevetiden nærmer seg ferdig.

Bare se hvor runde og søte de ble 🙂 Dette betyr bare at de blir super luftige (les tips). Nå kan du pensle med det ene eggehvite vi har igjen, og strø gjerne litt sesamfrø på bollene, bortsett fra halen. Deretter inn i ovnen på 175 grader, over og under varme i ca. 12-14 min.

Altså! Er ikke de bare verdens søteste? 🙂 Så luftige og fine! La de avkjøles litt før du legger de over på en rist.

Eller gjør som oss og forsyn dere med noen varme, deilige og luftige boller med en gang 🙂 Dette er valgfritt, men jeg ønsket å pynte noen litt melis oppå halen, så da blandet jeg en rask glasur av melis og melk og dyppet den delen i en skål med kokosstrø etter at de hadde kjølt seg ned.

Ikke vent for lenge før du oppbevarer disse i en lufttett boks dersom ikke alle blir spist opp. Super gode dagen etter, og ønsker du følelsen av helt nybakte, kan disse varmes i 20 sek i mikroen 🙂

For andre søtsaker, sjekk ut her 🙂

TIPS:

  • Dersom du ønsker mindre påskeharer, han du også dele deigen til 12 boller. Reguler da steketiden noe ettersom bollene blir mindre.
  • Jeg har brukt gjær til søtbakst, men du kan også bruke til vanlig bakst eller 3/4 av en pakke fersk gjær.
  • Ønsker du bare vanlige boller, kan du følge denne fremgangsmåten her: koreanske bolle oppskrift.

Husk å sjekke ut video på Instagram høydepunkter, og still meg gjerne spm direkte der dersom dere lurer på noe 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*