Kimchi Pancakes

Før påskeferien satte vi i gang kimchi-prosjekt og laget hjemmelaget kimchi for første gang på et helt år. Kimchi er koreansk nasjonal rett og er kinakål som er blitt fermentert. Det som kjennetegner kimchi en den gode syrlige og sterke smaken. Denne fermenterte kålen inneholder sunne bakterier og probiotika og bidrar til mange gode helse fordeler.

I flere av mine tidligere oppskrifter har jeg blant annet brukt denne i stekt ris , dumplings og bossam 🙂 I dag finner du disse herlige pannekakene som vi alltid bestiller når vi spiser koreansk mat. Super sprøe, og en perfekt balanse av det syrlige og søte 🙂

Ingredienser til 10 pannekaker

 • KIMCHI PANNEKAKER
 • 500 g hakket kimchi

 • 5 ss kimchi juice

 • 2 hakket vårløk

 • 1/4 hakket løk

 • 1,5 ts sukker

 • 1/2 ts salt

 • 150 g mel

 • 50 ml vann

 • DIPP
 • 1,5 ss soyasaus

 • 1 ss sukker

 • 1 – 1,5 ss eddik

 • Korean chili flakes om ønskelig

FREMGANGSMÅTE:

Start med å blande sammen alle ingrediensene til pannekakene i en bolle. Varm etter litt olje i en stekepanne på medium høy varme. Legg ca. 4 store deler med røre i pannen med maks 1 cm tykkelse. Du kan også lage store pannekaker som dekker hele pannen av gangen om du foretrekker det. Stekes i ca. 4-5 min på hver siden, eller til de blir gyllenbrune og sprøe.

I mellomtiden kan du blande sammen dippen til pannekakene. Om du har ekstra tid, anbefales det virkelig denne herlige koreanske syltede løken som ofte serveres sammen med pannekaker 🙂 Server disse varme og gjerne med ris om du ønsker 🙂

Sjekk flere koreanske og vegetar oppskrifter her 🙂

TIPS:

 • Jeg bruker en hjemmelaget kimchi, men flere asiatiske matbutikker har også kimchi i pose fra merket Chongga eller andre merker.
 • Etter hvor lenge kimchien er fermentert, kan smaken variere noe. Smak derfor til med sukker.
 • Disse kan også serveres med ris eller andre sideretter.

Ønsker dere en riktig fin dag, og kom gjerne innom i morgen for friske og nydelige sommerruller 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*