Curry Udon

Her hjemme har vi en som elsker udon. Før vi startet Alt Asiatisk, var dette en rett han alltid så etter på ferie. Udon er tykke nudel strenger av hvete som brukes mye i det japanske kjøkkenet. Ulike varianter og versjoner som f.eks. stekt, i suppe og den nyeste favoritten; i smaksrik currysaus.

Nå som det er ekstra viktig å holde oss inne så mye som mulig, er muligheten å kunne skape gode matretter fra fine reiseminner, utrolig satt pris på hjemme hos oss. I dag finner du derfor derfor denne varme og herlige retten som er enkel og rask å lage 🙂

INGREDIENSER FOR 4 PORSJONER

 • 200 g kjøttdeig /karbonadedeig

 • 25 g smør

 • 4 poteter i terninger

 • 2 gulrøtter i skiver

 • 1 hakket gulløk

 • 1 fed finhakket hvitløk

 • 7 dl vann

 • 1/2 pakke Golden Curry (4 terninger)

 • 1/4 – 1/2 ts salt

 • TILBEHØR
 • Udon til 4 porsjoner

 • Hakket vårløk

FREMGANGSMÅTE:

 1. Start med å steke løk og hvitløk sammen med smør i ca. 5 minutter på medium høy varme.
 2. Ha oppi kjøttdeig og salt, og stekes til kjøttet nesten er gjennomstekt. Tilsett vann og alle curry terningene. Bland godt så de løser seg opp helt. Sett på lokk og la det koke på fortsatt medium høy varme i ca. 4-5 min til.
 3. Ha oppi poteter og gulrøtter (jeg kuttet disse tynnere enn mine tidligere oppskrifter), og la det koke i ca. 12-15 min til med lokk, eller til grønnsakene er blitt myke. Under halvveis kan du gjerne blande opp curryen.
 4. I mellomtiden kan du koke opp udon som anvist på pakken. Når curryen er klar, kan du enten velge å legge udon i porsjoner i en bolle, også ha godt med curryen over. Ellers kan du også blande udon rett oppi curryen. Merk at dette anbefales dersom porsjonene skal spises opp fortløpende.

Ta er det bare å toppe denne smakfulle nudel-retten med litt hakket vårløk, sesamfrø, og om ønskelig, litt chili olje 🙂

Ta en titt på flere japanske oppskrifter her 🙂

TIPS:

 • Golden Curry fåes kjøpt fra asiatiske matbutikker. Vi har brukt pakken som er gull og mild i smaken. Det finnes også sterkere versjoner.
 • Denne kan også serveres med ris som mine tidligere curry oppskrifter.

Til helgen kommer det påskeharer-boller som flere av dere har etterspurt da jeg viste de frem på Instagram i går 🙂 Håper dere vil titte innom,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*