Teriyaki Stekt Nudler Med Biff

Hurra for at Alt Asiatisk fyllet 1 år 🙂 Tusen takk til alle dere som bidrar til at denne reisen har vært så fin for oss. Vi har helt siden starten av kun mottatt fine tilbakemeldinger og er så takknemlig for at akkurat du titter innom her. Vi gleder oss til å ta med dere på enda flere spennende smaksopplevelser og dele flere gode nyheter i fremtiden 🙂

Vi la en plan for en stund tilbake om å ta en koselig middag ute, men i disse tider er det ekstra viktig at alle bidrar, og vi har holdt oss hjemme så mye vi kan de siste ukene. I dag blir det heller å lage mat sammen på kjøkkenet, og gjøre hvert måltid så hyggelig som mulig i disse tider. Vi planlegger derfor alltid ukeshandelen godt slik at vi slipper å dra unødvendig mye ut. Og til alle dere som har vært så snille og spurt; Tilværelsen har vært fredelig for vår del. Vi har begge har hjemmekontor, og selvom hverdagen er annerledes, er det godt å ha hverandre 🙂

Over til dagens oppskrift; I dag deler en enda en rask og enkel, men utrolig smaksrik oppskrift med dere. Stekt nudler med teriyaki biff og grønnsaker. Du kan også bruke andre grønnsaker som er tilgjengelige i kjøleskapet og bytte ut biffen med andre proteiner.

Ingredienser for 3-4 porsjoner

  • BIFF MARINADE
  • 350 g entrecôte i strimler

  • 1 ss dark soyasaus

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss honning

  • 1/2 ts pepper

  • TERIYAKI SAUS
  • 100 ml vann

  • 50 ml soyasaus

  • 1,5 ss sukker

  • 1 ss honning

  • 1 ss maisenna

  • 1 ss eddik

  • 1 ss sesamfrø

  • GRØNNSAKER OG ANNET
  • 2 fed hakket hvitløk

  • 1/2 gul paprika i strimler

  • 1/2 rød paprika i strimler

  • 1 gulrot i skriver

  • Vårløk i ringer

  • 200 g eggnudler

  • 2 ss olje til steking

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram kl. 14.00.

Start med å kutte biffen opp i tynne strimler på 6-7 cm i lengde og 1×1 cm i tykkelsen Deretter blander du biffen sammen med alle ingrediensene til marinaden og la den marineres i minst 15 min.

I mellomtiden kan du blande sammen teriyaki sausen, forberede grønnsakene og koke nudler. Det er viktig å koke nudlene akkurat de de slipper opp formen, og konsistensen fortsatt er hardene enn al dente. Skyld godt med kaldt vann.

  1. Varm opp 1 ss olje på medium høy varme og stek paprika og gulrøtter i ca. 2 minutter til. Legg grønnsakene over på en tallerken.
  2. Ha i 1 ss olje på medium høy varme og hvitløk til den begynner å få farge. Tilsett biffen og stekes til den nesten blir gjennomstekt.
  3. Legg grønnsakene tilbake sammen med den kokte nudelen. Bland alle ingrediensene godt sammen i noen minutter til nudelen blir helt varm.
  4. Bland sausen godt opp og tilsett den over nudelen. Bland jevnlig i ca. 3-4 minutter til sausen trekker seg i nudelen. Topp gjerne med litt vårløk før servering.

Var ikke dette super enkelt? Her får du også super herlige smaker på så kort tid. Håper denne faller i smak 🙂

Ta en titt på andre stekte nudler oppskrifter her 🙂

TIPS:

  • Jeg bruker Kikkoman som soyasaus, og dark soysaus fra Lee Kum Kee, men du kan også bruke andre merker.
  • Du kan også bruke en paprika i samme farge
  • Som nevnt over kan du også bruke grønnsaker eller andre proteiner som er tilgjengelig hjemme

Ønsker alle en fin dag,
Klem TuTu

Legg igjen en kommentar til altasiatisk Cancel

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*