Sukkerglaserte Klementiner

Håper dere har hatt en fin start på helgen 🙂

Alle fire matkursene våres er nå fullbooket og vi er så takknemlige for all interesse og påmeldinger den siste tiden! Det blir noen hektiske, men super spennende uker fremover, og bloggen kommer selvfølgelig til å bli oppdatert med nye oppskrifter som vanlig 🙂

Helgen brukes ofte til baking eller andre søtsaker hjemme hos oss, og forrige helg lagde jeg disse populære “tanghulu”, som er kinesiske sukkerglaserte frukt. Jeg har laget en versjon med jordbær tidligere, men denne gangen ble det disse fristende klementinene. Har du vært uheldig og kjøpt tamme eller altfor sure klementiner, er denne er perfekt måte å tilberede de 🙂 Disse er ikke bare super lekre, men kombinasjonen av søt, knasende sukkerlag med saftig frukt på innsiden er virkelig supergodt!

ingredienser til 5-6 klementiner

  • 5-6 store klementiner

  • 300 g sukker

  • 60 ml corn sirup

  • 45 ml vann

  • *Termometer

FREMGANGSMÅTE:

Start med å skrelle klementinene og fjern så mye av det hvite som du klarer. Du kan velge selv om du ønsker å dele klemetinen i to eller dyppe hele. Bruk gjerne en spisepinne eller en sterk grillpinne og stikk de oppi klemtinene. Gjør gjerne dette klart før du lager sukkerblandingen.

Deretter kan du kombinere resten av ingrediensene sammen i en kjele. Bruk en slikkepott og vend til alt er godt kombinert. Legg kjelen på platen og kok sukkerblandingen på medium til medium høy varme. La termometeren ligge i kjelen og pass på temperaturen hele tiden.

Husk at blandingen ikke bør røres under koketiden, men du kan vende kjelen frem og tilbake. Blandingen skal nå akkurat 150 grader og skal se klar og gjennomsiktig ut.

Når sukkeret er varm nok, løfter du kjelen av platen og begynner med å dyppe en og en klementin oppi av gangen. Vend kjelen litt på skrå slik at de lettere trekker i seg sukkeret. Jeg foretrekker et tynt lag og ruller klementinene en rask runde i sukkeret før jeg legger de over på et bakepapir. Husk å la sukkeret renne litt av før du løfter den over til avkjøling.

Disse kan serveres med en gang sukkeret er avkjølt og gjerne med litt pisket krem 🙂

La deg også friste av andre søtsaker her:)

TIPS:

  • Corn sirup kan kjøpes fra asiatiske matbutikker og noen Normal.
  • Anbefales på det sterkeste å bruke en termometer for å oppnå riktig temperatur.
  • Opplever du at sukkeret begynner å stivne i kjelen mens du dypper jordbærene, og har fortsatt flere jordbær igjen – da kan du varme opp sukkeret til 150 grader igjen og fortsette prosessen.
  • Dersom du ikke spiser opp alt eller ønsker å lage disse litt på forhånd, kan de oppbevares i kjøleskapet i noen timer. Mine holdte seg i ca 3-4 timer før saften fra klementinene begynte å renne ut. Lengden på hvor lenge disse kan oppbevares i kjøleskapet, avhenger litt av temperaturen i kjøleskapet ditt.

Ha en riktig fin lørdag og kom gjerne innom i morgen for en splitter ny ukesmeny 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*