Sjømat I Szechuan Saus

God torsdag alle sammen 🙂

For en hyggelig kveld vi hadde i går med dumplingskurs. Tusen takk til alle som har deltatt og for alle de fineste tilbakemeldingene vi har fått både under og etter kurset. Jeg har delt noen klipper på Instagram stories for de som ønsker å se 🙂

Over til dagen oppskrift, har jeg laget en ny variant av min mest populære oppskrift så langt i 2020; nemlig Biff Szechuan. Blekksprut eller akkar i Szechuan er noe vi ofte bestilte ute da jeg var liten, og gleden ble da stor da jeg endelig klarte å lage min egen variant av favoritten 🙂 Denne er enda enklere enn versjonen med biff, siden du både slipper marinering, steking og sjømat generelt tar kortere tid å tilberede.

INGREDIENSER FOR 4 PORSJONER

  • 500 g fryste blekksprut (ferdig tint)

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 1 løk i skiver

  • 2 bokser bambus – 227 g per boks

  • 1 boks vannkastanje – 227 g

  • 2 vårløk i strimler

  • 1 paprika i skiver

  • 2 ss olje til steking

  • SAUS
  • 3 dl vann

  • 2 ss soyasaus

  • 2 oystersaus

  • 2 ss maisenna

  • 1 ss dark soyasaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ss honning

  • 1 ss kylling buljong

  • 1 ss Sichuan chili saus

  • 1 ss chili olje

  • TILBEHØR
  • Kokt ris for 4 porsjoner

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk på Instagram!

  1. Start med å blande alle ingrediensene til sausen i en bolle. Jeg bruker både Sichuan chili saus og olje for både farge og smak, men du kan gjerne sløyfe chili oljen om du ønsker en mildere versjon. Deretter varmer du olje på medium høy varme og stek hvitløken til den begynner å få en gyllenbrun farge. Ha oppi blekksprut og stekes i ca. 1 min.
  2. Skru varmen på høy og ha oppi bambus, vannkastanje og paprika. Bland godt i ca. 1 min til.
  3. Rør godt i bunnen av sausen slik at maisenna løser seg opp og tilsett sausen i kjelen, sammen med løk og vårløk.
  4. Rør godt hele tiden på høy varme til sausen begynner å tykne til ønsket tykkelse. Jeg hadde på varme i 4-5 minutter, men du kan ha lengre eller kortere tid. Ønsker du bedre kontroll på varmen kan du også senke den ned til medium høy.

Da er det bare å nyte denne sammen med kokt ris! Sausen er bare helt magisk, og denne er virkelig en rett som varmer 🙂

For andre kinesiske oppskrifter, ta en titt her!

TIPS:

  • Du kan også bruke andre sjømat, eller andre proteiner og grønnsaker. Fryste blekksprut kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Light soyasaus, dark soysaus, oystersaus og sesamolje (denne kan også kjøpes i vanlig dagligvare) anbefaler jeg det kinesiske merket “Lee Kum Kee” for en autentisk smak. Dette finner du på asiatiske matbutikker.
  • Kylling buljong pulver finner du også fra asiatiske matbutikker, og jeg bruker merkene Ajinomoto eller Knorr.
  • Sichuan chili sausen heter “Lao Gan Ma sichuan chili sauce, og du kan bruke både merket “Lee Kum Kee” og “Wah Kee” til chilioljen. Som nevnt tidligere er det Sichuan chili sausen som er viktigst.

Har dere noen spørsmål eller forslag, er det bare å skrive til meg på Instagram eller Facebook,
Klem TuTu

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*