Poke Bowl Med Laks Og Chilimajones

I en travel hverdag er det ekstra deilig å kunne lage middager som ikke tar deg altfor mye tid på kjøkkenet. Denne herlige, enkle og friske Poke bowlen tar deg kun 15 min å lage. Med alle disse herlige ingrediensene og fine fargene, er denne også supergodt både til lunsj og middag 🙂

ingredienser for 2 poke bowls

  • Kokt ris eller sushi ris for 2 porsjoner

  • 200 g Salma Laks

  • 4 ss chilimajones (2,5 ss majones + 1,5 ss Sriracha)

  • 8 cherry tomater delt i to

  • 1 avokado

  • 1 boks mais

  • 1/4 agurk i terninger

  • Sesamfrø, toboki rogn, koriander og nori (valgfritt)

FREMGANGSMÅTE:

Start med å dele opp laksen i tynne skiver. Forbered også grønnsakene ved å dele dem opp i bite-size.

Deretter kan du blande sammen chilimajonesen. Her er det viktig å smake til, så les gjerne tips nederst.

Legg risen i en bolle og topp med laks, alle grønnsakene og ekstra tilbehør som sesamfrø, tobiko rogn, koriander og nori om du ønsker. Dersom du bruker kokt ris og ikke sushi ris, liker jeg å ha litt soyasaus over risen for ekstra smak. Tilsett så mye chilimajones som du ønsker fordelt på begge bollene, også er det bare å nyte 🙂

Var ikke dette super enkelt?

Ta en titt på andre spennende japanske retter her 🙂

TIPS:

  • Du kan også bytte ut med andre grønnsaker og frukt som ananas, mango, kål, edamame bønner osv.
  • Jeg bruker Sriracha som er en chilisaus du både finner fra vanlig dagligvare og asiatiske matbutikker.
  • Smak til om du ønsker mer Sriracha, eller start med halvparten av mengden først om du ønsker en mildere versjon.
  • Du kan også bytte ut ris med quinoa, brunt ris eller andre ingredienser.

Håper dere vil teste denne enkle og smakfulle bollen,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*