Kylling Ris Med Soya-Vårløksolje

God mandag alle sammen 🙂

I disse tider er det ekstra viktig å ta vare på hverandre. Her hjemme gjør vi dette ved å lage mat sammen ettersom vi prøver å være hjemme så mye vi kan. Hver gang jeg får spørsmål om min favoritt på bloggen, svarer jeg veldig ofte denne enkle Aromatiske kyllingen med vårløksolje, til flertallet overraskelse 🙂 I en travel hverdag setter man stor pris på alt som går rask og er enkelt å lage. I tillegg får du frem de mest aromatiske smakene på utrolig kort tid.

I dag har jeg laget en ny og enda enklere versjon av min store favoritt, sammen med litt gurkemeie pulver for å få den fine gule fargen 🙂 Håper dere vil teste denne enkle oppskriften på rundt 20 min!

Ingredienser for 3-4 porsjoner

  • 600 g overlår med bein (fileterer bort beinet) med skinn

  • 2 l vann

  • 4 skiver ingefær

  • 1 sjalottløk

  • 1 vårløk

  • 1/2 ts gurkemeie (valgfritt)

  • VÅRLØKSOLJE
  • 0,75 dl rapsolje

  • 4 skiver ingefær

  • 3 vårløk del i 3-4 deler

  • 2 sjalottløk i skiver

  • 3 fed hvitløk i skiver

  • 2 ss soyasaus

  • 2 ss oystersaus

  • 1-2 ts brunt sukker

  • 1 hakket vårløk i ringer (dette skal ikke oppi oljen)

  • TILBEHØR
  • Ris til 2 porsjoner

  • Agurk i skiver eller strimler

FREMGANGSMÅTE:

Start med å varme opp vann på medium høy varme. Når vannet får et ordentlig oppkok, legger du kyllingen oppi og sett på lokk i ca. 10 min. Slå av varmen og la kyllingen ligge i vannet med lokk i ca. 5 min til. Denne metoden gir deg utrolig mør og saftig kylling uten at den blir overkokt.

I mellomtiden kan du lage vårløksoljen ved å varme opp oljen på medium høy varme. Tilsett ingefær, vårløk, hvitløk og sjalottløk og stek dette til de blir gyllenbrune. Mens du venter kan du blande sammen soyasaus, oystersaus, sukker og vårløksringer i en bolle. Når grønnsakene er blitt fine og brune, setter du en sil over bollen og heller oljen over. Bland oljen og sausene godt sammen.

Da burde kyllingen også være klar 🙂 Ta porsjonen du skal spise og del kyllingen opp i mindre stykker. Ha godt med vårløksoljen over både kyllingen, agurken og risen. Ordentlig kosemat på kjempe kort tid 🙂

Ta en titt på flere kinesiske retter her 🙂

TIPS:

  • Jeg brukte overlår med skinn og bein og fjernet beinet siden de var utsolgt for kyllinglår filet uten bein. Finner du dette er det helt supert å bruke. Du kan også bruke uten skinn om du ønsker det.
  • Jeg bruker sauser fra Lee Kum Kee.
  • Du kan også servere denne med nudler.

Ønsker dere en fin start på uken,
Klem TuTu

2 Comments

  1. Glæmte jo seff å ta bilde,men lagde coffee’n og ja!!!! den va vældig god🤗 får ta bilde i morra… 😉

Legg inn en kommentar