Koreansk Biff Bulgogi Wraps

Bulgogi er en av mine favoritt koreanske retter, spesielt når vi legger kjøttet på grillen i ekte koreansk BBQ stil. Denne perfekt balanserte retten inneholder ofte asian pear som et av hovedingrediensene, for å få frem den søte og runde smaken. Siden asiatiske pærer ikke alltid lett å få tak i dette, har jeg derfor satt sammen en super enkel versjon med ingredienser som er enkle å finne, der du likevel får frem den søte og gode smaken i marinaden.

Har du kanskje tenkt til å lage fredags taco i dag, bør du kanskje heller vurdere denne 🙂 Disse smakene vil garantert gi deg en ekstra boost til helgen!

Ingredienser for 2-3 porsjoner

  • BIFF BLANDING
  • 350 g entrecôte

  • 1/2 løk i tynne skiver

  • 2 vårløk i tynne skiver

  • MARINADEN
  • 1/2 løk

  • 2 fed hvitløk

  • 1 vårløk

  • 4 ss soyasaus

  • 2 ss sesamolje

  • 1 ss brunt sukker

  • 1 ss honning

  • 1/2 ts pepper

  • TILBEHØR
  • Salat

  • Sesamfrø

  • Agurk

  • Ris (valgfritt)

  • Gulrot

  • Rødløk

  • 2 ss olje til steking av biffen

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk på Instagram høydepunkter.

Start med å dele opp biffen i tynne skriver/strimler med ca. 0,5 cm i tykkelse. Ha deretter oppi løk og vårløk og bland ingrediensene godt sammen.

Deretter bruker du en kjøkkenmaskin, tilsetter alle ingredienser til marinaden og blender alt sammen til du får en jevn og flytende blanding. Tilsett marinaden oppi biffen og bland godt. Settes til marinering i minst 30 minutter eller over natten.

Varm opp en panne på medium høy varme og tilsett olje. Når pannen er ordentlig varm, legger du oppi biffen og sprer den jevn ut, slik at du får en god og karamellisert stekeskorpe. Bland opp ca. etter 1 min, og stekes til kjøttet blir ferdig.

Var ikke dette enkelt og greit? 🙂 Da er det bare å legge bulgogien over salatblader og topp gjerne med litt agurk, gulrøtter, rødløk, sesamfrø eller kimchi om du ønsker. Du denne retten er også helt nydelig sammen med kokt ris, og du kan også ha litt ris oppi salat wrapsene 🙂

Ta en titt på flere koreanske retter her!

TIPS:

  • Jeg foretrekker entrecôte siden kjøttet tåler å bli stekt lenge, men du kan fint bruke andre deler også.
  • Som nevnt over kan denne marineres kvelden før.
  • Antall porsjoner kan variere om du serverer mer ris eller ikke.

Ønsker dere en riktig fin fredag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*