I dag er den store Vaffeldagen! Skal du bake vafler i dag? 🙂
Nystekte vafler er noe jeg sjeldent klarer gå forbi. Den herlige duften og de sprø kantene er noe av det beste jeg vet. I dag har jeg laget en ny variant av fjorårets vafler, denne gangen med nydelig kokoskrem rett oppi røren. Er du glad i kokos eller vil prøve noe spennende og godt, er disse enkle vaflene perfekte på vaffeldagen. De har en mild og god kokosmak, sprø utenpå og fyldige inni.
ingredienser til ca 8 vafler
350 g hvetemel
100 g sukker
100 g smelter smør
250 ml kokoskrem
150 ml vann
50 ml melk
2 egg
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
- TILBEHØR
Syltetøy
Kondensert melk
FREMGANGSMÅTE:
PS! For video, sjekk @alt_asiatisk sine høydepunkter på Instagram!
- Pisk egg og sukker sammen med en ballongvisp til sukkeret er oppløst
- Tilsett kokoskrem, melk og vann, og visp til det begynner å skumme på overflaten
- Bland sammen det tørre i en bolle og tilsett 1/2 inn av gangen. Rør til røren blir klumpefri.
- Ha helt til slutt oppi smeltet smør og la blandingen svelle i ca. 10 minutter.
Da er det bare å steke opp disse vaflene. Du får ca. 8-9 vaffel plater.
Disse er kjempegode varme, men blir enda sprøere og får mer kokossmak om du lar de avkjøle litt.
Helt magiske som de er, men om du ønsker ekstra sødme, er de også gode med syltetøy eller kondensert melk.
Ta en titt her for andre søtsaker 🙂
TIPS:
- Kokoskrem kan kjøpes både fra vanlig dagligvare og asiatiske matbutikker. Min er kjøpt på akkurat 250 ml fra Santa Maria.
- Du kan lage røren flere timer i forveien og oppbevares i kjøleskapet.
- Kokosmelk kan også brukes om du ønsker en tynnere røre.
Ønsker dere en riktig fin onsdag. I morgen kommer det forresten en super enkel og helt nydelig rett som jeg håper dere vil komme innom å sjekke ut,
Klem TuTu