Frityrstekte Dumplings

God lørdag alle sammen!

Å wrappe dumplings, lage vårruller og generelt det å bare lage mat sammen med mamma, er min absolutt favoritt barndomsminnet, som jeg fortsett setter stor pris på i dag. Jeg har fått så mange fine tilbakemeldinger av flere som har bakt mine japanske boller, eller laget dumplings og vårruller sammen med sine familier den siste tiden, og det varmer virkelig 🙂

I dag deler jeg derfor denne super enkle brette-teknikken som jeg tror vil være gøy for barna å lage. Disse er fylt med en koreansk fyll som består av kjøttdeig og søtpotet nudler. Super crispy, smakfulle, og håper du vil være med å lage disse 🙂

Ingredienser for ca 46-48 dumplings

  • DUMPLINGS FYLL
  • 400 g kjøttdeig

  • 150 g ferdig bløtet søtpotet nudler (les tips)

  • 100 g hakket hodekål

  • 1 fed hakket hvitløk

  • 1 hakket vårløk

  • 1 egg

  • 4 ss soyasaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ts sukker

  • 1/2 ts pepper

  • 1/4 ts salt

  • TILBEHØR
  • Firkantede dumplings ark eller wonton ark(til frityr)

  • 1 sammenpisket egg

  • Olje til frityrsteking

  • Sweet chili saus til dipp

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

Start med å kombinere alle ingrediensene til fyllet unntatt smakstilsetningene; kjøttdeig, ferdig bløtet glassnudler som du deler opp i ca. 2-3 lange strimler (lest tips), hodekål, vårløk, hvitløk og egg, i en stor bolle.

Deretter tilsetter du resten av ingrediensene og blander alt godt sammen. La fyllet marineres i minst 1 time i kjøleskapet eller over natten.

HVORDAN WRAPPER VI?

  1. Start med å legge ca. 2 ts med fyll på dumplings arket.
  2. Prøv å forme fyllet til en trekant som du ser på bildet. La ca. 1 cm av den øverste delen være uten fyll.
  3. Deretter pensler du litt egg på de to nederste sidene av arket.
  4. Brett arket sammen til en trekant og klem alle sidene godt sammen. Husk å la ca. 1 cm være uten fyll mens du klemmer og fordeler fyllet jevnt utover.

Helt til slutt varmer du olje til frityrsteking på medium høy og legger dumplingsene oppi når oljen er ordentlig varm. Snu på dem etter 30 sekunder, og deretter snur du på disse jevnlig. De blir klare etter 3-4 minutter når du har fått en gyllenbrun farge.

Disse er utrolig gode, men vi foretrekker å dyppe med litt sweet chili saus for en enda mer balansert smak 🙂 Serveres varme.

Ta en titt her for flere dumplings oppskrifter 🙂

TIPS:

  • Jeg fant firkantede og hvite wonton ark fra asiatiske matbutikker i merket Happy Belly. Dersom du kun finner gule wonton ark, funker de også fint, men sørg for at du kjøper den pakken som er til frityrsteking og ha litt mindre fyll oppi de, ettersom arkene er mindre.
  • Du kan også halvere mengden om du ønsker færre dumplings.
  • Disse kan fint fryses etter at du har wrappet dem. La de gjerne “tørke” litt på kjøkkenbenken før du pakker de sammen i en pose til frysing.
  • Dampe, pannesteke eller koke funker også fint.
  • Koreanske søtpotetnudler er ganske like som glassnudler bare i en større versjon og litt annerledes konsistens. Dette kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, men du kan fint også erstatte med glassnudler.
  • Jeg har brukt hodekål, men du kan også ha løk, sopp eller andre grønnsaker oppi.

Ha en riktig fin søndag videre, og send meg gjerne bilder på Instagram om du tester disse,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*