Tonkatsu Bao Buns Med Syltet Rødkål

Dere vet sikkert allerede at jeg elsker bao buns? 🙂 Ikke bare er de super gode og tilfredstillende å spise, men samtidig så artig å eksperimentere med ulike ingredienser og fyll hver gang.

Denne gangen har fylt disse med mine favoritt ovnsbakte tonkatsu (japanske svinesnitzel), sammen en syltet rødkål og majonesblanding som gir en utrolig god og balansert smak til disse herlige bollene.

Ingredienser til 8 bao buns

  • TONKATSU
  • 1 nakkekoteletter

  • 3 dl panko

  • 1 stort sammenpisket egg

  • 6-7 ss mel

  • 1,5 ss olje

  • 1 ts salt

  • 1 ts hvitløkspulver

  • 1/2 ts pepper

  • SYLTET RØDKÅL
  • 300 g rødkål i tynne skiver

  • 0,5 dl eddik

  • 2,5 ss ukker

  • 1/4 ts salt

  • MAJONES
  • 4 ss majones

  • 1/2 ss sukker

  • 1/2 ss sesamolje

  • 1,5 ts soyasaus

  • 1 ts sesamfrø

  • ANNET
  • 8 fryste bao buns

FREMGANGSMÅTE:

Start å lage lage syltet rødkål. Jeg syns rødkålen smaker best om du sylter den kvelden før, eller minst 2-3 timer i forveien. Skjær rødkål i tynne skiver og legg det i en bolle. Bland inn eddik, sukker og salt og bruk gjerne kjøkken hansker og klem krydrene godt inn i kålen. Settes kald i kjøleskapet frem til servering.

TONKATSU:

Til ovnstekte tonkatsu trenger vi å steke panko først for å få en gyllenbrun farge og en sprø og god konsistens. Varm derfor opp en panne på medium høy varme og bland sammen panko og olje. Rør godt hele tiden til du får en gyllenbrun farge. Deretter kan du forvarme ovnen på under og over varme, 225 grader.

  1. Start med å banke hver nakkekotelett til de blir ca. 0,5 cm tykke. Del hver stk i 4 like store biter.
  2. Bland sammen mel, hvitløkspulver, salt og pepper i en bolle og dekk bitene godt med mel.
  3. Legg kjøttet over til sammenpisket egg og dekk begge sidene godt med egg.
  4. Helt til slutt legger du de over til panko. Pass på at begge sidene og alle kantene blir godt dekket. Legg kjøttet over på en plate eller rist som er dekket med bakepapir og stek disse i ca. 15-17 min midt i ovnen.

I mellomtiden kan du blande sammen majones blandingen og dampe bao buns.

Når kjøttet er ferdig stekt, åpner du opp bao buns og smører et lag med majones, legge tonkatsu oppå også toppe med syltet rødkål 🙂 Da er det bare å nyte disse herlige bollene varme.

TIPS:

  • Dersom du har noe syltet rødkål til overs, kan de oppbevares opptil 2 uker i kjøleskapet. Enten i luftett boks eller krukke.
  • Du kan også lage den frityrstekte versjonen om du ønsker.
  • Bao buns kan kjøpes fryste fra asiatiske matbutikker.
  • Dersom du foretrekker magert kjøtt, kan du også bruke svinekoteletter.

Ønsker dere en riktig fin dag videre. Vi er for øyeblikket i London, så følg oss gjerne på Instagram (@alt_asiatisk) om dere ønsker å se små øyeblikk derfra 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*