Tempura Kylling Futomaki Med Chilimajones

God lørdag alle sammen 🙂

Da er vi hjemme igjen fra London, og tusen takk til alle dere som har fulgt med oss på Instagram og gitt både gode tips og tilbakemeldinger 🙂

Denne lørdagen blir det sushi her hjemme. Disse nydelige rullene er fylt med crispy tempura kylling og toppet med chilimajones. En perfekt kombo spør du meg 🙂 Er du ikke glad i sjømat, er kylling også en god ingrediens å bruke i sushi ruller.

Jeg deler forresten alle mine tips og triks under sushi kurser der du kan være med å lage dine egne sushi ruller, så sjekk gjerne kurset ut her 🙂

ingredienser for 4 ruller

  • SUSHI RIS
  • 175 g ukokt sushi ris

  • 175 ml vann

  • 1 ½ ss sushi eddik

  • 1 ss sukker

  • ½ ss sake (les tips)

  • ½ ts salt

  • TEMPURA KYLLING
  • 1 kyllingbryst

  • 125 ml vann

  • 100 g mel

  • 1 ss olje

  • ½ ts bakepulver

  • ¼ ts salt

  • Panko

  • Olje til steking

  • TILBEHØR
  • 4 halve nori ark eller to hele (les tips)

  • 1/2 avokado delt i 8 like store skiver

  • 1/2 agurk i 8 like store skiver

  • Chilimajones (2 ss majones + 1 ss sriracha)

  • Sesamfrø

  • Soyasaus, wasabi og ingefær

FREMGANGSMÅTE:

SUSHI RIS:

Start med å rense risen og kok den sammen med ca. 1,5 dl vann og ½ ss sake. Jeg bruker riskoker. I mellomtiden koker du eddik, sukker og salt sammen. Når sukkeret er ordentlig oppløst, setter du blandingen til side for avkjøling.

Når risen er ferdigkokt, bruker du en risskje eller eller slikkepott for å vende eddik blandingen inn. Risen skal trekke i seg alt væsken uten at du brekker riskornet. Sett til side mens du forbereder røren til tempura. 

TEMPURA KYLLING:

Varm opp en del olje til frityrsteking på medium høy varme. Deretter deler du kyllingbrystet i ca. 8 like store strimler, utifra hvor stort kyllingbrystet er. Noen biter kommer til å bli lengre eller større enn andre, men det gjør ingenting. Bitene bør være ca. 1,5×1,5 cm tykke.

Deretter blander du sammen mel, vann, olje, bakepulver, salt sammen i en bolle. Dypp kylling strimlene i røra før du dekker de med panko. Stek kyllingen til skorpen blir gyllenbrune. Varier varmen mellom medium høy til medium.

HVORDAN RULLER VI?

  1. Start med å fordele 1/4 av risen på norien. La ca. 3 cm være igjen uten ris. Strø et tynt lag med sesamfrø oppå.
  2. Legg på to skiver avodako og to skiver agurk. Topp med en tempura kylling. Her kan du også velge å ha litt chilimajones direkte oppi rullen om du ønsker. Denne gangen serverte jeg sausen ved siden av.
  3. Ta tak i matten og arket, brett over fyllet slik at den øverste enden pakker inn fyllet (akkurat som når du ruller et ark). Fortsett prosessen og dra hele arket ved hjelp av matten over til enden, slik at alt henger sammen. 
  4. Del makirullen opp i 6 tynne biter.

Da er det bare å servere denne herlige futomakien med chilimajones, soyasaus, ingefær og wasabi 🙂

Sjekk alle mine sushi oppskrifter her 🙂

TIPS:

  • Her har vi brukt en pakke med nori som allerede er delt i to. Bruker du de i vanlige størrelse, kan du bare rulle de som hele.
  • Sake kan kjøpes fra noen asiatiske matbutikker, men finner du ikke dette kan det fint sløyfes.
  • Du kan godt starte med halvparten av Sriracha først og smake deg til til hvor sterk du ønsker chilimajonesen. Sriracha kan kjøpes både fra asiatiske og vanlig dagligvare.

Håper dere vil teste denne nydelige rullen og ha en riktig fin lørdag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*