Sommerruller Med Kylling Satay Og Satay Saus

God mandag alle sammen ūüôā

Håper dere har hatt en fin start på den nye uken. Er det flere som liker å starte uken med å ukeshandle, har jeg laget en ny ukesmeny her.

Denne mandagen starter vi med disse super enkle, friske og smaksrike sommerrullene med satay kylling og hjemmelaget pean√łttsaus. Dette er aller f√łrste gang jeg har laget pean√łttsaus helt fra bunnen av, og denne ble s√• godt tatt i mot her hjemme ūüôā

ingredienser for 7-8 sommerruller

  • KYLLING SATAY
  • 2 kyllingbryst (ca. 350 g)

  • 2 ss soyasaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ss limejuice

  • 1,5 ts karri/curry

  • 1 ts fiskesaus

  • 1 ts hvitl√łkspulver

  • 0,5 ts gurkemeie

  • SATAT SAUS
  • 125 g ristet pean√łtter

  • 100 ml kokosmelk

  • 100 ml vann

  • 2 ss sukker

  • 1 – 1,5 ss fiskesaus

  • 2 ts soyasaus

  • 1 ss sesamolje

  • 2 fed hvitl√łk

  • 1 sjalottl√łk

  • 1 ts sitronjuice

  • 1 ts chilisaus kan sl√łyfes

  • TILBEH√ėR
  • 1 gulrot i strimler

  • 1/2 agurk delt i 8 p√• langs

  • Salat

  • Rispapir

  • Risnudler

  • Koriander

FREMGANGSM√ÖTE:

Start med √• dele hvert kyllingbryst i 4 -5 strimler p√• langs. Noen biter vil v√¶re st√łrre og tykkere enn andre, men det gj√łr ingenting. Videre legger du kyllingen i en bolle sammen med alle ingrediensene i marinade-listen over. Bruk gjerne hansker for √• gni marinaden godt inn i kyllingen. Anbefales √• marineres i minst 1 time.

I mellomtiden kan du lage pean√łttsausen. Ha alle ingrediensene til sausen (smak med 1 ss fiskesaus f√łrst) oppi en kverner eller kj√łkkenmaskin. Jeg liker at sausen har litt pean√łttbiter oppi, men √łnsker du en helt glatt saus, kan du kverne lengre. Deretter heller du sausen oppi en kjele og la den puttre p√• medium varme i 2-3 minutter. Les gjerne TIPS helt nederst for √• slippe en tykk saus.

√ėnsker du en pean√łttsaus uten kokosmelk eller som du kan lage med ferdiglaget pean√łttsm√łr, kan du sjekke mine tidligere oppskrifter her ūüôā

N√•r kyllingen er ferdig marinert, steker du de opp med litt olje p√• medium h√ły varme i noen minutter p√• hver side.

HVORDAN RULLER VI?

  1. Start med √• dyppe et rispapir i lunkent vann i maks 3-5 sekunder. Legg deretter salat, risnudler, agurk og gulr√łtter opp√• hverandre. Legg ogs√• 1-2 skiver kyllingsatay oppi rullen (etter hvor store bitene er).
  2. Ta tak i den kanten som er nærmest deg og legg den over alle ingrediensene. Rull en runde over.
  3. Brett inn h√łyre og venstre kant.
  4. Rull hele veien stramt fremover til du får en sommerrull.

Du kan ogs√• bare legge alle ingrediensene p√• bordet s√• kan man forsyne seg selv ūüôā Serveres med den herlige pean√łttsaus sausen v√•r.

For flere sommerrull oppskrifter, ta en titt her!

TIPS:

  • Dersom du lager sausen p√• forh√•nd, kan det hende at du m√• tilsette litt ekstra vann f√łr servering dersom den blir veldig tykk.
  • Et annet alternativ er √• ikke varme opp sausen f√łr du er ferdig med √• rulle alle sommerrullene.
  • Du kan bruke alt fra Sriracha, chili olje eller chili paste i sausen.
  • Noen fiskesauser er saltere enn andre, s√• smak til med 1 ss f√łrst i sausen og evt. om du √łnsker mer eller sukker.
  • Jeg bruker rispapir med firkantet form fra asiatiske matbutikker, men du kan ogs√• bruke runde.

Håper dere vil teste disse friske sommerrullene,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*