God mandag alle sammen 🙂
Håper dere har hatt en fin start på den nye uken. Er det flere som liker å starte uken med å ukeshandle, har jeg laget en ny ukesmeny her.
Denne mandagen starter vi med disse super enkle, friske og smaksrike sommerrullene med satay kylling og hjemmelaget peanøttsaus. Dette er aller første gang jeg har laget peanøttsaus helt fra bunnen av, og denne ble så godt tatt i mot her hjemme 🙂
ingredienser for 7-8 sommerruller
- KYLLING SATAY
2 kyllingbryst (ca. 350 g)
2 ss soyasaus
1 ss sukker
1 ss limejuice
1,5 ts karri/curry
1 ts fiskesaus
1 ts hvitløkspulver
0,5 ts gurkemeie
- SATAT SAUS
125 g ristet peanøtter
100 ml kokosmelk
100 ml vann
2 ss sukker
1 – 1,5 ss fiskesaus
2 ts soyasaus
1 ss sesamolje
2 fed hvitløk
1 sjalottløk
1 ts sitronjuice
1 ts chilisaus kan sløyfes
- TILBEHØR
1 gulrot i strimler
1/2 agurk delt i 8 på langs
Salat
Rispapir
Risnudler
Koriander
FREMGANGSMÅTE:
Start med å dele hvert kyllingbryst i 4 -5 strimler på langs. Noen biter vil være større og tykkere enn andre, men det gjør ingenting. Videre legger du kyllingen i en bolle sammen med alle ingrediensene i marinade-listen over. Bruk gjerne hansker for å gni marinaden godt inn i kyllingen. Anbefales å marineres i minst 1 time.
I mellomtiden kan du lage peanøttsausen. Ha alle ingrediensene til sausen (smak med 1 ss fiskesaus først) oppi en kverner eller kjøkkenmaskin. Jeg liker at sausen har litt peanøttbiter oppi, men ønsker du en helt glatt saus, kan du kverne lengre. Deretter heller du sausen oppi en kjele og la den puttre på medium varme i 2-3 minutter. Les gjerne TIPS helt nederst for å slippe en tykk saus.
Når kyllingen er ferdig marinert, steker du de opp med litt olje på medium høy varme i noen minutter på hver side.
HVORDAN RULLER VI?
- Start med å dyppe et rispapir i lunkent vann i maks 3-5 sekunder. Legg deretter salat, risnudler, agurk og gulrøtter oppå hverandre. Legg også 1-2 skiver kyllingsatay oppi rullen (etter hvor store bitene er).
- Ta tak i den kanten som er nærmest deg og legg den over alle ingrediensene. Rull en runde over.
- Brett inn høyre og venstre kant.
- Rull hele veien stramt fremover til du får en sommerrull.
Du kan også bare legge alle ingrediensene på bordet så kan man forsyne seg selv 🙂 Serveres med den herlige peanøttsaus sausen vår.
For flere sommerrull oppskrifter, ta en titt her!
TIPS:
- Dersom du lager sausen på forhånd, kan det hende at du må tilsette litt ekstra vann før servering dersom den blir veldig tykk.
- Et annet alternativ er å ikke varme opp sausen før du er ferdig med å rulle alle sommerrullene.
- Du kan bruke alt fra Sriracha, chili olje eller chili paste i sausen.
- Noen fiskesauser er saltere enn andre, så smak til med 1 ss først i sausen og evt. om du ønsker mer eller sukker.
- Jeg bruker rispapir med firkantet form fra asiatiske matbutikker, men du kan også bruke runde.
Håper dere vil teste disse friske sommerrullene,
Klem TuTu