Shaking Beef Med Garlic Rice

Da jeg la ut bilde av denne herligheten her på stories, fikk jeg utrolig mange spørsmål om jeg kunne legge den ut. Jeg bruker fortsatt den samme oppskriften som min Shaking Beef , men har byttet ut den røde risen med garlic fried rice, som ble super god og spennende variasjon her hjemme 🙂

Som nevnt tidligere er denne retten så lett å like, der du få det søte og salte som balanserer hverandre helt perfekt. Denne retten vil garantert slå like godt hos småbarn som voksne 🙂

Ingredienser for 2-3 porsjoner

  • BIFF MARINADE
  • 400 g entrecôte

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 2 ss oystersaus

  • 1 ss sukker

  • 2 ts soyasaus

  • 1 ½ ts sesamolje

  • 1 ts hvit eddik

  • 1 ts fiskesaus


  • 1 ts sort kvernet pepper

  • SAUS
  • 2 ss oystersaus

  • 1 ss sukker

  • 2 ts soyasaus

  • 1 ½ ts sesamolje

  • 1 ½ ts eddik

  • GARLIC FRIED RICE
  • 425 g kokt ris (ca. 200 g ukokt)

  • 8 hakket hvitløksfed

  • 3 ss olje

  • 1/4 ts salt

  • TILBEHØR
  • Salat blanding

  • Agurk

  • Tomat

  • Rødløk

FREMGANGSMÅTE:

Start med å lage marinade til biffen. Bland alle ingrediensene i listen over i en bolle, og rør til sukkeret er oppløst. Del biffen opp i litt store terninger, ca. 3×3 cm. Legg deretter biffen oppi marinaden. La den marineres i minst 45 min, eller helst en kveld.

FREMGANGSMÅTE FOR STEKT RIS: 

  1. Start med å varme olje på medium høy varme, og stek løken blir gyllenbrun og sprø. Deretter tar du kun ut hvitløken, og lar oljen være igjen i pannen.
  2. Ha fortsatt på medium høy varme og tilsett risen. Stekes i ca. 3 min sammen med salt. Deretter har du oppi 3/4 av den den sprøstekte hvitløken tilbake sammen med risen og blander alt godt sammen. Resten sparer du til topping.

STEKING AV BIFF:

Bland sammen alle ingrediensene til den ekstra sausen om du ønsker en god saus til risen 🙂

  1. Varm matolje i en stekepanne på høy varme. Når pannen er varm, har du oppi biffen. Spre biffen ut, men ikke bland så mye i den, slik at biffen får en god og karamellisert stekeskorpe.
  2. Når det har gått 1 minutt, snur du om på sidene, og steker i 1 minutt til. 
  3. Senk varmen til medium, og hell deretter inn sausen vi nettopp lagde. Bland biffen og sausen sammen, og stek i 1-2 min til, utifra hvor godt stekt du liker biffen din. Jeg liker at min er medium stekt, og steker maks 1 min etter at sausen er tilsatt. 

Da er det bare å servere denne smakfulle biffen sammen med garlic fried rice. Ha gjerne salatblanding, agurk og tomat under eller ved siden av biffe, slik at de trekker i seg den gode sausen 🙂

Sjekk her for flere retter med biff 🙂

TIPS: 

  • Smak litt til med fiskesaus før du har oppi biffen, noen merker er saltere enn andre. 
    Du kan gjerne marinere biffen på forhånd, kvelden før funker også fint.
  • Du kan også servere denne retten til vanlig kokt ris.

Ønsker dere en riktig fin torsdag, og gleder meg veldig til kurs med dere som kommer i kveld,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*