Macha Cookies Pinner Med Hvitsjokolade

REKLAME: Fruity Friendly

Det beste jeg vet med cookies er når de er sprø på utsiden men googye og litt chewy på innsiden, og disse er den helt perfekt oppskriften til akkurat det. Jeg elsker også å lage super store cookies som jeg kutter opp i pinner slik jeg kan dyppe i et glass melk. Disse har en helt passe smak av matcha/grønn te, og er utrolig lett for ganen å like 🙂

ingredienser til 12 store cookies

 • 225 g romtemperert smør

 • 250 g sukker

 • 2 egg i romtemperatur

 • 275 g mel

 • 1,5- 2 ss matcha pulver

 • 1 ts vanilje sukker

 • 1 ts natron

 • 1/4 ts salt

 • 100 g hakket hvitsjokolade (les tips)

FREMGANGSMÅTE:

Start med å forvarme ovnen på 190 g over og under varme.

 1. Deretter kombiner du alt det tørre sammen i en bolle; mel, matcha pulver, vanilje sukker, natron og salt.
 2. Videre pisker du romtemperert smør og sukker sammen i en bolle. Jeg bruker håndmikser på medium hastighet og det tok ca. 2 minutter. I starten klumper smøret og sukkeret sammen, men når du ser at blandingen begynner å komme sammen, er den ferdig.
 3. Tilsett begge eggene oppi samtidig og pisk på lav hastighet til alt akkurat er kombinert.
 4. Til slutt tilsetter du alt det tørre i to omganger. Ha lav hastighet hele tiden og pisk akkurat til melet er blandet inn med resten av ingrediensene. Husk å ikke over mikse.
 5. Bruk en skje eller slikkepott og bland inn hvit sjokolade.

Denne oppskriften gir deg 12 store cookies, men du kan også lage flere små om du ønsker. Jeg liker som sagt store cookies som vokser litt innpå hverandre også kutter jeg opp i pinner før servering. Jeg bruker derfor en iskrem scooper og fordeler deigen jevn ut i 12 like store baller. Jeg hadde 9 i det første brettet for å at de skulle vokse sammen og de tre siste lot jeg få den runde cookies formen. Dersom du ønsker vanlige runde former kan du steke 6 eller mindre på hvert brett.

Disse stekes i ca.10-12 minutter, om du foretrekker en myk kjerne som meg eller opptil 14 min dersom du ønsker sprø cookies (pass godt på de to siste minuttene).

Slik ser det ut dersom du ikke ønsker at de skal vokse sammen 🙂 La de hvile i ca. 5 min på brettet før du flytter hele bakepapiret over på en rist.

Del gjerne disse opp i mindre stykker før servering 🙂

For andre søtsaker, ta en titt her!

TIPS:

 • Jeg bruker hvit Dronning sjokolade, og deler hver knekk opp i 6-8 biter, men du kan også bruke hvit sjokoladeknapper.
 • Matcha Pulver er fra Fruity Friendly.
 • Matcha / Grønn te pulver kan variere noe i smak etter hvor du har kjøpt det, så smak gjerne til.
 • Du kan også lage mindre cookies ved å lage mindre deig-kuler før steking. Steketiden vil også variere noe.

Ønsker du forresten å delta på en giveaway for å vinne en regnbuepose fra Fruity Friendly, er det bare å sjekke ut min Instagram! Ønsker dere en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*