Fried Milk

God lørdag 🙂

I dag har jeg laget en super spennende og unik dessert og jeg har gledet meg masse til å dele med dere. Frityrstekte bananer som jeg har delt to oppskrifter på tidligere, er noe man ofte ser på dessert menyen på asiatiske restauranter. Men frityrstekt melk?! Jeg husket hvor spent jeg var etter at jeg bestilte denne desserten. Smaken, konsistensen og hele konseptet skapte et superfin smaks minne som jeg fortsatt husker 🙂

Jeg har derfor prøvd å lage min egen versjon av fried milk. Disse søte, frityrstekte melkebitene smaker helt himmelsk som de er, men kan også serveres med vanilje is og litt bær om du ønsker 🙂

Ingredients

  • 250 ml H-melk

  • 1/4 ts kanel

  • 1/2 ts vaniljesukker

  • 40 g sukker

  • 3 ss maisenna

FREMGANGSMÅTE:
PS! Ønsker du hele prosessen på video, kan du sjekke Instagram høydepunkter 🙂

Start med å koke 100 ml melk, kanel og vaniljesukker på medium varme i 5 min. Ha oppi sukker og rør til sukkeret er oppløst.

Deretter blander du sammen 150 ml melk og blande sammen med 3 ss maisenna. Tilsett denne blandingen oppi kjelen. Rør jevnlig å medium varme i ca. 15-17 minutter. Blandingen skal bli så tykk at du klarer å lage en skille i midten av kjelen uten at melken går rask tilbake / veldig sakte tilbake.

Spray en boks med litt smør eller matolje. Boksen min var på 13×17 cm. Hell blandingen over i boksen og settes i fryseren til blandingen er helt kald og hard.

1. Før du tar ut den fryste melken fra fryseren, er det viktig å gjøre klar frityroljen på medium høy varme, ha en bolle med panko(les tips), en bolle med maisenna og en bolle med sammenpisket egg.
2. Deretter deler du den fryste melken opp i 12 like store biter. Dersom du ikke ønsker å steke opp alle på en gang, kan du legge de resterende bitene tilbake i fryseren.

3. Dypp melkebiten først i maisenna, deretter egg og til slutt panko. Pass på at du er litt nøye slik at melken ikke flyter ut under stekingen. Jeg pleier å lage tre og tre av gangen, også steke tre og tre av gangen.
4. Legg disse forsiktig opp i den varme oljen, og stekes i ca. 20-30 sekunder på begge sider, eller til du er fornøyd med brunfargen.

Jeg liker best å servere disse varme, da får du en super sprø skorpe med litt kald melk inni. Men de er også super gode lunken eller kalde (da smaker de litt søtere).

Leter du etter andre spennende søtsaker? Ta en titt her 🙂

TIPS:

  • Panko kan kjøpes både fra asiatiske og vanlig dagligvare butikker. Mine smuler var veldig store, så jeg brukte en kjøkken hammer for å få de bittesmå og fine smulene.
  • Du kan også servere disse med hvilke type is du vil, men anbefales en som ikke er altfor søt.

Ønsker dere fortsatt en riktig fin lørdag, og kom gjerne innom i morgen for en splitter ny ukesmeny 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*