God tirsdag 🙂
Både denne herlige black pepper biffen og kinesisk biff i peppersaus har vært mye etterspurt av dere på Instagram. Så her har jeg laget denne smaksrike retten og filmet hele fremgangsmåten til dere i tillegg 🙂
Jeg har også brukt en ny metode å marinere biffen på, så håper dere vil teste.
ingredienser for 5-6 porsjoner
- BIFF MARINADE
650 g mørbrad
2 ss maisenna
1 ss soyasaus
1 ss sesamolje
1/2 ts sort pepper
1/2 ts salt
1 egg
- SAUS
1 dl vann
2 ss soyasaus
1 ss dark soyasaus
1 ss oystersaus
1/2 ss sukker
1/2 ss maisenna
1 ts sort pepper
1/4 ts salt
- GRØNNSAKER
1 rød paprika
1 grønn paprika
1/2 rødløk
2 fed hakket hvitløk
- TILBEHØR
Ris for 5-6 porsjoner
FREMGANGSMÅTE:
PS! Sjekk @alt_asiatisk på Instagram for step-by-step video!
Start å å dele opp biffen i ca. 0,5 cm tykke biter. Jeg fryste ned kjøttet slik at det ble enklere å få fine biter. Deretter marinerer du kjøttet og la den stå i minst 15 min mens du forbereder resten av ingrediensene; Blande sammen sausen og kutte grønnsaker.
STEKING:
- Stek biffen med en del olje i flere omganger på medium høy varme. Kun 1 min på hver side skal holde.
- Når all biffen er stekt, legger du de over på en tallerken. Stek deretter hvitløk og paprika sammen i ca. 2 minutter.
- Legg tilbake biffen i pannen sammen med løken. Bland alle ingrediensene godt sammen og senk deretter varmen ned til medium.
- Tilsett sausen og stekes i ca. 3-4 minutter til, mens du blander jevnlig.
Denne er helt herlig sammen med ris 🙂 Håper dere vil teste denne enkle og smakfulle black pepper biffen.
For flere kinesiske retter, ta en titt her 🙂
TIPS:
- For fine biter med jevn tykkelse, anbefales det å fryse kjøttet litt ned først, eller kutte biffen litt tykkere også banke ut.
- Jeg bruker sauser fra Lee Kum Kee som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
- Du kan også bytte ut paprika, eller ha andre grønnsaker i tillegg.
Ha en riktig fin tirsdag,
Klem TuTu
Kjempe godt. ❤️ Tusen takk
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding 🙂