Banh Bao – Vietnamesisk Steamed Buns

God søndag 🙂

I dag introduserer jeg dere for min store barndoms favoritt; Banh bao 🙂 Å lage mat er for mange måter for meg å bringe familien sammen og bare kose seg med hele prosessen. Disse nydelige steamed buns med kjøttfyll var noe vi lagde mye av da jeg vokste opp, og jeg husker fortsatt hvor godt de smakte etter at man hadde brukt flere timer på å lage dem.

Disse er helt perfekt for deg som ønsker å lage noe godt for eller sammen med familien 🙂 Kjempe gode oppi lunsj boksen er de også!

Ingredienser til 11 stk

 • DET TØRRE
 • 525 g mel

 • 1 ss bakepulver

 • 2 ts tørrgjær

 • 40 g sukker/ 3 ss

 • 1/2 ts salt

 • DET VÅTE
 • 50 ml melk

 • 250 ml vann

 • 2 ss olje

 • FYLL
 • 400 g kvernet ribbe uten skinn

 • 1 sjalottløk

 • 30 g tørket nudler

 • 20 g tørket wood ear sopp

 • 1 ss kylling buljong

 • 1 ss sukker

 • 1 ts pepper

 • 2 ts sesamolje

 • 2 ts fiskesaus

 • 11 kokte vaktelegg

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk på Instagram!

Start med å kombinere alle de tørre ingrediensene i en bolle. Jeg bruker en kjøkkenmaskin og skrur på lav hastighet mens jeg tilsetter vann og melk i ca. 2 minutter. Deretter kan du øke hastigheten et nivå høyere og la den kjøre i 3 minutter til, til du får en glatt og jevn deig. Tilsett olje og dekk bollen med et fuktig håndkle. La deigen heve ved et varmt sted i 1 time til 1 time og 30 min (les tips).

Soppen vi bruker, trenger å bløtes i varmt vann i ca. 15-20 minutter. Glass nudelen bløtes i ca. 10-15 min i lunkent vann. Klem godt ut vannet av begge, eller forbered disse i forveien slik at vannet kan renne av gjennom en sil/dørslag.

I mellomtiden kan vi starte med fyllet. Kvern ribben og sjalottløk sammen til du får små terninger av kjøttet. Hakk opp nudler og sopp i ca. 2 cm lang strimler og miks oppi i bollen sammen med kjøtt og alle smakstilsetninger.

Del fyllet opp i 11 like store boller og legg et vaktelegg i midten av hver kjøttbolle.

Når deigen er ferdig hevet, strør et godt lag med mel på kjøkkenbenken. Kna på deigen slik at alle luftbobler blir borte og del deigen opp i 11 like store deig boller.

Klem hver deig bolle flat og plasser en kjøttbolle i midten. Klem alle kantene sammen og legg den blanke siden opp. Disse kan dampes både i en bambus damper, dampekjele eller dampemaskin. Tiden kan variere noe, men ca. 17-20 min bør holde.

Disse nytes varme eller lune 🙂 Håper virkelig dere vil teste disse!

Sitter du og planlegger ukesmenyen? Ta en titt på min splitter nye her.

TIPS:

 • Jeg liker å forvarme ovnen på ca. 50 grader mens jeg lager deigen. Også lager jeg deigen heve i ovnen i ca. 30 min før jeg senker varmen ned til 25 grader. Da går hevetiden raskere.
 • Vaktelegg kan kjøpes på utvalgte dagligvare butikker og asiatiske matbutikker.
 • Ferdig dampet banh bao kan fryses. Tin dem gjerne før du damper de på nytt eller varmer de i mikroen.

Ha fortsatt en fin søndag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*