Soya Kylling Nudler Med Bok Choy

Tenk at vi nærmer oss slutten av årets første måned allerede? Her hjemme har januar vært en super fin og effektiv måned der vi har blitt bedre kjent med mange av våre lesere. Ikke minst har vi laget mange spennende retter som kommer på bloggen fremover. Først ut er denne one-pot soya kylling nudelen / soya chicken noodle.

Soya chicken er noe vi spiste nesten daglig som enten frokost, lunsj eller kveldsmat da vi besøkte Hong Kong. Super enkel rett som passet gode både sammen med ris og nudler. Her får du det møreste kjøttet og mest autentiske smakene på utrolig kort tid, og det kreves heller ingen vanskelige teknikker.

ingredienser for 4-5 porsjoner

  • 600 g kylling overlår (les tips)

  • 15 shitake sopp

  • Bok Choy

  • Eggnudler eller andre type nudler for 4-5 porsjoner

  • SOYA KRAFT
  • 3 vårløk i skiver

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 2 stjernanis

  • 2 dl vann

  • 3 ss dark soyasaus

  • 2 ss soyasaus

  • 2 ss honning

  • 1/1-1 ss sukker

  • 1 ss oystersaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ts pepper

FREMGANGSMÅTE:

Start med å blande sammen alle ingrediensene til soya kraften til sukkeret er oppløst.

Legg oppi kyllingen og skru på høy varme. La blandingen få et oppkok i ca. 3 min. Sett deretter på lokk og senk varmen til medium høy i ca. 10 minutter. I mellomtiden kan du koke eggnudler og enten koke/steke/dampe bok choy.

Etter 10 minutter, rører du om og snur på kyllingen. Klem ut vannet på shitake soppene og ha de oppi sammen med kyllingen. Sett på lokket igjen og den koke på medium varme i ca. 10 minutter til!

Merk! Jeg bruker tørket shitake sopp som jeg legger i vann kvelden før. Har du begrenset tid kan du også koke opp vann og helle over soppen i en bolle og dekke til med lokk i ca. 30 min. Denne soppen gir en god, umami smak, men du kan også bruke andre typer sopp.

Da er den super enkle soya kyllingen vår klar 🙂 Del kyllingen opp i mindre skiver. Ha ønsker mengde nudler på en tallerken eller skål, legg kyllingen, sopp og bok choy oppå og hell den aromatiske sausen over nudelen 🙂

Ta også en titt her for flere kinesiske retter 🙂

TIPS:

  • Jeg bruker kylling overlår med skinn fra Prior og fileterer det. Du kan også kjøpe ferdig filetert, eller bare la beinet være på 🙂
  • Merk at dersom du ønsker å la beinet være i kyllingen, kan koketiden være litt lengre
  • Shitake sopp kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Ønsker du ikke bok choy, kan du fint erstatte med brokkoli, hodekål, kinakål, sukkererter eller andre grønnsaker.
  • For en autentisk asiatisk smak bruker jeg kinesiske sauser fra Lee Kum Kee som også er fra asiatiske matbutikker.

Ønsker dere en riktig fin dag videre, og kom gjerne innom i helgen for en super spennende dessert 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*