Crispy Rekekaker Med Wasabi Majones

God mandag 🙂

Denne mandagen starter vi med en oppskrift mange av dere har etterspurt etter at jeg la ut en stories fra en middag hos Mamma TuTu. Rekeboller, eller kaker som disse ligner mer på 🙂 Super crispy på utsiden, saftig og smakfull på innsiden. Denne må du nesten bare servere med vår nye favoritt dipp, nemlig Wasabi Majones!

Jeg har aldri vært noe wasabi menneske, og spiser alltid sushi uten. Men denne dippen har en perfekt balanse mellom det salte, søte, samtidig som wasabi smaken ikke er for fremtredende, men nok til å gi retten en spennende smak. Sammen med litt lime ble denne disse crispy rekekakene en virkelig stor hit her hjemme. Les andre dipper du kan servere med nederst under “TIPS”.

INGREDIENSER TIL 13 REKEKAKER

  • REKEKAKER
  • 30 Scampi

  • 1/2 finhakket løk

  • 2 ts sesamolje

  • 2 ts soyasaus

  • 2 ts potetmel

  • 1 ts sukker

  • 1/2 ts pepper

  • 1/4 ts salt

  • FRITYR
  • Mel

  • Panko (asiatisk breadcrumbs)

  • 2 egg

  • Olje til steking

  • WASABI MAJONES
  • 1/4 hakket løk

  • 1 ss sukker

  • 7 ss majones

  • 1-2 ts wasabi

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk mine høydepunkter/stories på Instagram!

  1. Start med rene og hakke opp scampiene i bittesmå og jevne terninger (på Instagram viser jeg hvordan dette gjøres). Legg de over i en bolle.
  2. Tilsett alle ingrediensene til rekekake i listen over og bland godt sammen. Forvarm også en del olje til frityrsteking på medium høy varme.
  3. Deretter har du panko, sammenpisket egg og mel i tre forskjellige boller. Fordel blandingen i ca. 13 like store boller. Dekk bollen først i et jevnt lag med mel, deretter over til egg og til slutt dekker du med panko og klemmer bollen flat. Ca. 1,5 cm tykk er perfekt.
  4. Til slutt frityrsteker du disse i på medium – medium høy varme i ca. 3-4 minutter. Snu på dem jevnlig.

Nå gjenstår bare wasabi majonesen! Ha hakket løk, majones, sukker og wasabi i en stavmikser eller kverner, helt til du får en jevn og fin blanding.

Enkel ikke sant? Da er det bare å dippe disse super sprø rekekakene i wasabi majonesen og nyte 🙂 Ha gjerne litt sitron eller lime ved siden av for en ekstra frisk smak, og serveres med ris om du ønsker.

Trenger du middagstips denne uken? Sjekk min splitter nye ukesmeny her 🙂

TIPS:

  • Har du ikke en stavmikser eller kverner kan du bare finhakke fin løken og blande sammen sausen for hånd. Er du ikke glad i løk kan dette sløyfes.
  • Jeg bruker Hellmann´s majones, men du kan også bruke andre merker. Viktig å smake til ettersom alle majoneser er forskjellige.
  • Jeg hadde i 1,5 ts wasabi, men du kan justere selv etter hvor glad du er i wasabi smaken. Foretrekker du ikke wasabi kan du også lage chili majonesen her eller bare dippe i sweet chili saus 🙂
  • Wasabi og panko kan kjøpes både i vanlig dagligvare butikker og asiatiske matbutikker.

PS! Jeg har forresten er feil i kommentarfeltet, så dere som har stilt spørsmål, vennligst sjekk epost at dere har fått svar, eller skriv til meg på Instagram/Facebook 🙂 Håper dere får en strålende start på uken og vil teste disse nydelige rekekakene,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*