Biff Szechuan

God søndag alle sammen 🙂

Kinesisk biff med spicy Szechuan/Sichuan saus er en av mine favoritt take-away retter. Jeg har lenge hatt lyst til å lage min egen versjon av den, og da jeg sist delte prosessen på Instagram stories, var interessen av denne retten super stor 🙂 I dag deler jeg derfor både oppskriften med dere her, og step-by-step video på Instagram høydepunkter!

Denne fikk en stor tommel opp her hjemme; akkurat passe spicy og sausen smaker helt himmelsk sammen med nykokt ris 🙂 Håper du vil bli med å lage denne retten!

PS! Jeg får ofte spørsmål hvor jeg kjøper ingrediensene og hvilke typer sauser jeg bruker. Nederst i oppskriften under “TIPS” skriver jeg nesten alltid alle disse informasjonene, så ta gjerne en titt der 🙂

INGREDIENSER FOR 4-5 PORSJONER

 • BIFF MARINADE
 • 400 g ytrefilet/mørbrad

 • 2 ss maisenna

 • 1,5 ss vann

 • 1 ss matolje

 • 1,5 ts natron

 • 1/2 ts salt

 • Olje til steking

 • SZECHUAN SAUS
 • 4 dl vann

 • 2 ss light soyasaus

 • 2 ss oystersaus

 • 2 ss maisenna

 • 1 ss dark soyasaus

 • 1 ss sesamolje

 • 1 ss honning

 • 1 ss kylling buljong pulver

 • 1 ss Sichuan chilisaus

 • 1 ss chiliolje

 • GRØNNSAKER
 • 1 brokkoli i buketter

 • 2 bokser bambus (227 g per boks)

 • 1 boks vannkastanje (227 g)

 • 1 paprika i skiver

 • Olje til steking

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk stories/høydepunkter på Instagram kl. 14.30 i dag 🙂

Start med å kutte biffen opp i bite-size biter og ha oppi en bolle. Her har jeg brukt et stort stykke av ytrefilet/mørbrad, kuttet bitene litt tykke og banket dem til 0,5 cm. Deretter deler jeg det opp i bite-size 🙂 Hell i vann og løs biff stykkene opp fra hverandre. Kombiner deretter sammen maisenna, natron og salt og bland blandingen godt i biff stykkene. Tilsett matoljen helt til slutt, og anbefales å smøre en og en bit godt med marinaden og legge biffen fint oppå hverandre slik at det blir enklere å steke senere. La biffen marineres i minst 15 minutter, mens du forbereder andre ingredienser. 

I mellomtiden kan du blande sammen alle ingrediensene til sausen og forberede grønnsakene. Merk at jeg bruker både Sichuan chili saus og olje for både farge og smak, men du kan gjerne sløyfe chili oljen om du ønsker en mildere versjon. Jeg bruker alltid den samme metoden at brokkolien skal bli jevn kokt, som du finner her 🙂

STEKING:

 1. Varm opp en del matolje på medium høy varme, og legg biffen oppi. Prøv å løse biffen fra hverandre, slik at alle bitene blir stekt i oljen. Stek til biffen har fått en fin brunfarge i ca. 2-3 minutter på begge sider. Plukk biffen ut av oljen og la oljen renne ut gjennom en sil. 
 2. Ha oppi ny olje på høy varme og stek alle grønnsakene sammen i ca. 1-2 minutter. Tilsett deretter biff og bland alt godt sammen.
 3. Senk varmen ned til medium høy. Bland sausen godt igjen for å løse opp maisenna i bunnen og tilsett sausen sammen med resten.
 4. Bland ingrediensene godt sammen jevnlig til sausen tykner i ca. 5-7 minutter 🙂

Voila, super aromatisk og spicy 🙂 Serveres gjerne med nykokt ris!

Ta en titt på andre take-away retter her 🙂

TIPS:

 • Light soyasaus, dark soysaus, oystersaus og sesamolje (denne kan også kjøpes i vanlig dagligvare) anbefaler jeg det kinesiske merket “Lee Kum Kee” for en autentisk smak. Dette finner du på asiatiske matbutikker.
 • Kylling buljong pulver finner du også fra asiatiske matbutikker, og jeg bruker merkene Ajinomoto eller Knorr.
 • Sichuan chili sausen heter “Lao Gan Ma sichuan chili sauce, og du kan bruke både merket “Lee Kum Kee” og “Wah Kee” til chilioljen. Som nevnt tidligere er det Sichuan chili sausen som er viktigst.

Håper dere vil teste denne smaksrike retten her, og ønsker dere en riktig fin søndag videre,
Klem TuTu

8 Comments

 1. Hei, jeg vil så gjerne prøve denne, men kunne du lagt ut eller sendt bilde av hvordan den Szechuan sausen ser ut. Når jeg søker på navnet, får jeg opp crispy chili. Hadde vært veldig behjelpelig med bilde. På forhånd takk!

  • Heisann og takk for melding. Har ud prøvd å google opp “Lao Gan Ma sichuan chili sauce”? Da vil du se flere fra samme merket, men er den med grønn stripe/linje på krukken som er riktig. Den som er helt rød, uten grønn stripe er vanlig chili crisp 🙂 Når du er i butikken og finner krukkene, vil det på den hvite ingredienser lappen bak krukken, i tillegg også stå tydelig “Sichuan chili saus”. Håper du finner.

 2. Hei, hvilken matolje bruker du?

 3. Hmm. Tok 2x oppskrift, men sausen ble ikke tykk. Hva gjorde vi galt..? Skal ikke sausen dobles ved dobbel oppskrift?

  • Heisann, da det er dobbel mengde med saus, kan det ta dobbelt så lang tid å tykne den (da vil grønnsakene også bli ganske myke). Alternativet her er å bruke to kjeler, eller bruke en stor stekepanne slik at sausen sprer seg godt ut og sausen kan tykne raskere.

 4. Måtte bytte ut Szechuan chili med Sriracha, og droppa chilioljen da 4åringen ikke er så stor på sterk mat. Men det ble veldig godt likevel!

  Har bestilt kokeboka di, så gleder meg til å få den i hus 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*