And Chop Suey

God mandag 🙂

I dag har jeg laget en ny versjon av min mest populære oppskrift fra 2019; Biff Chop Suey. Denne gangen med and og litt andre grønnsaker 🙂 Denne sausen er helt magisk sammen med ris. Her får du saftig and med crispy skinn og sprø grønnsaker som gir en helt herlig smaksopplevelse.

Denne er også en del enklere å lage enn min tidligere oppskrift, så bli gjerne med å lage den i dag 🙂

ingredienser til 4 porsjoner

  • 600 g andebryst (les tisp)

  • 1 gul/grønn paprika

  • 5 sjampingjonger

  • 1 boks bambus (227 g)

  • 1 boks vannkastanje (227 g)

  • 1 gulrot i skiver

  • Olje til steking

  • Ris til 4 porsjoner

  • CHOP SUEY SAUS
  • 4 dl vann

  • 2 ss lys soyasaus

  • 2 – 2,5 ss maisenna

  • 1 ss dark soyasaus

  • 1,5 ss oystersaus

  • 1 ss sukker

  • 2 ts asiatisk kjøttbuljong

  • 1 ts sesamolje

  • 1/2 ts pepper

FREMGANGSMÅTE:
PS! For hele prosessen på video, sjekk @alt_asiatisk på Instagram 🙂

Start med å forvarme ovnen på 225 grader, over og under varme. Når ovnen er varm, legger du inn anden. Etter ca. 12 minutter skrur du over til grill element på ca. 7 minutter til. Steketiden kan variere etter hvilke merker du bruker.

Deretter kan du blande sammen alle ingrediensene til sausen. Her har jeg oppi 0,5 ss mer maisenna enn min tidligere biff chop suey oppskrift, siden jeg ønsket en tykkere konsistens. Har du lyst på en mer flytende saus, har du i 2 ss maisenna.

STEKING:

  1. Varm en stekepanne i med olje på høy varme. Stek paprika, gulrøtter og sopp i ca. 2 minutter.
  2. Ha oppi bambus og vannkastanje og stek i ca. 1 min til. Senk varmen ned medium.
  3. Bland godt i bunnen av sausen så maisenna løser seg opp. Tilsett sausen i pannen.
  4. La sausen koke i ca. 5-7 min mens du blander jevnlig, eller til du er fornøyd med tykkelsen. Du kan også ha på medium høy varme dersom du ønsker at denne prosessen skal gå fortere, men pass godt på underveis.

Når anden er ferdig stekt, deler du den opp i skiver. Server denne retten med ris og ha godt med saus og grønnsaker over anden 🙂

For andre kjente take-away retter, ta en titt her 🙂

TIPS:

  • Jeg bruke ferdig roasted and fra asiatiske matbutikker. Du ulike merker fra frysedisken. Den jeg brukte heter Dalee Roasted Duck.
  • Kylling buljong pulver finner du også fra asiatiske matbutikker, og jeg bruker merkene Ajinomoto eller Knorr.
  • Bruk gjerne kinesiske sauser for en autentisk smak. Mine er fra merket Lee Kum Kee.

Husk å sjekke ut mine stories/høydepunkter på stories om dere ønsker video. Med ønske om en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*