Stekt Nudler Med Kylling Og Cashewnøtter

I dag er jeg tilbake med en annet populær take-away rett, nemlig stekt nudler med kylling og cashewnøtter 🙂 Denne ble super populær her hjemme, og den møre kyllingen, de smakfulle nudlene og sprø cashewnøtter var en vellykket kombinasjon 🙂

Jeg har filmet hele prosessen og kommer til å dele på stories/høydepunkter på Instagram, så håper du vil være med å lage!

INGREDIENSER FOR 4 PORSJONER

  • KYLLING MARINADE
  • 400 g kyllinglårfilet

  • 2 ss soyasaus

  • 1 ts maisenna

  • 1 ts sesamolje

  • 1/2 ts sukker

  • 1/2 pepper

  • GRØNNSAKER
  • 1 rød paprika i skiver

  • 2 bokser bambus (227 g per boks)

  • 200 g brokkoli (litt over en halv)

  • 1 gulrot i skiver

  • SAUS
  • 1 dl varmt vann

  • 2 ss soyasaus

  • 1 ss dark soyasaus

  • 1 ss oystersaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ts sesamolje

  • 1 ts maisenna

  • ANNET
  • 200 ukokte eggenudler/ chow mein nudler (les tips)

  • 150 g ristet cashewnøtter

  • 2 ss olje til steking

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

Start med å dele hvert kyllinglår i 5-6 biter. Mariner kyllingen med alle ingrediensene i listen over. Settes til marinering mens du forbereder resten av ingrediensene.

Deretter kan du koke nudler og kutte grønnsaker. Nudelen skal kokes til den løsner seg opp, og være hardere enn al dente. Skyld med kaldt vann. Bland også sammen alle ingrediensene til sausen.

Med cashewnøtter kan du varme opp ca. 1 ss matolje på medium høy varme. Tilsett cashewnøtter, og rør jevnlig mens du steker i ca. 7 minutter eller til de får en fin gyllenbrun farge.

Jeg bruker fortsatt brokkoli matoden Mamma TuTu har lært meg, slik at brokkolien blir jevn kokt, som du finner her 🙂

STEKING:

  1. Stek kyllingen med litt 2 ss olje på medium høy varme i ca. 4-5 minutter til kyllingen er gjennomstekt.
  2. Ta ut kyllingen og ha oppi grønnsaker i ca. 1-2 minutter, avhengig av hvor myke eller sprø du foretrekker grønnsakene dine.
  3. Legg deretter kyllingen tilbake i kjelen sammen med cashewnøtter, bland alt godt sammen.
  4. Vi har fortsatt på medium høy varme, og tilsetter nudler og sausen (husk å røre i bunnen så maisenna løsner opp). Bland godt opp i ca. 3-4 minutter til, eller til sausen har trukket seg inn i nudelen. Da er den klar 🙂

Serveres varm og gjerne med litt Sriracha (asiatisk chilisaus) om du ønsker ekstra kick!

For andre take-away retter, ta en titt her 🙂

TIPS:

  • Merk at dersom du smaker på sausen, er den ganske salt, men det kompenserer med nudler og grønnsaker.
  • Jeg bruker Prior sine kyllinglår fileter, men du kan også bruke kylling filet om du ønsker.
  • Jeg bruker chow mein nudler fra merket Double Swallow. Dette får du kjøpt fra asiatiske matbutikker.
  • Soyasaus, sesamolje, dark soyasaus og oystersaus er fra merket Lee Kum Kee og kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Du finner også mange av disse sausene hos vanlig dagligvare, men andre merker.

Håper dere vil teste denne nydelige nudelen, og følg meg gjerne på Instagram og Facebook for step-by-step video 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*