Shrimp Dumplings

God torsdag 🙂

Nå er det ikke lenge igjen til helg og trekningen av Giveawayen min her! Du kan få vinne en Le Creuset fra serien Heritage, så bare å melde seg på om du ikke har 🙂 Du kan faktisk delta så mange ganger du vil, men med minst tre tags i hver kommentar 🙂

Tilbake til dagens oppskrift, deler jeg disse vakre scampi dumplingsene her. Du får både kjøtt og sjømat i samme dumplings og hver munnfull er utrolig smaksrik 🙂 Vanskelig er det heller ikke, og man kommer i en super fin boble når man kun konsentrerer seg om disse dumplingsene! Vær med inn i boblem du også 🙂

ingredienser til 35-38 dumplings

  • KJØTTFYLL
  • 400 g svinekjøttdeig

  • 2 hakket vårløk

  • 1 gulrot i små terninger

  • 1 finhakket hvitløk

  • 2 ss vann

  • 1 ss maisenna

  • 2 ts soyasaus

  • 1 ts sukker

  • 1 ts bakepulver

  • 1 ts sesamolje

  • 1/4 ta salt

  • 1/4 ts pepper

  • SCAMPI MARINADE
  • Ca. 35-38 scampi

  • 1 ts sesamolje

  • 1 fed finhakket hvitløk

  • 1/4 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • ANNET
  • Gyoza/dumplings wrapper

  • Vann

FREMGANGSMÅTE:

Start med å kutte gulrøtter, hvitløk og vårløk i små terninger. Deretter blander du inn kjøttdeig og alle smakstilsetningene. La fyllet marineres i minst 30 minutter.

Deretter renser du og fjerner skallet på scampiene, la gjerne halen være på dersom du ønsker det visuelle som på bilde. Mariner dem med hvitløk, sesamolje, salt og pepper.

HVORDAN WRAPPER VI?

  1. Legg ca. 1 – 1,5 ts fyll midt på dumplings arket.
  2. Spre fyllet jevn utover som på bildet, og ta på litt vann rundt kanten.
  3. Legg en scampi oppå fyllet, slik at halen stikker ut av arket.
  4. Klyp kantene sammen, og dytt de litt mot hverandre for å skape en bølgete form som bildet under.

Disse dampes i 12-15 minutter i en bambus damper eller lignende.

Serveres varme med litt soyasaus og chiliolje eller paste for ekstra kick 🙂

For mine tidligere dumplings oppskrifter, sjekk her 🙂

TIPS:

  • Du kan også bruke kun kjøttfyllet om du ikke ønsker scampi.
  • Fyllet kan stå i kjøleskapet opptil et døgn, og kan også fryses ned.
  • Det samme gjelder ferdig wrappet dumplings.

Har du noen spørsmål er det bare å kommentere nederst i innlegget 🙂 I morgen kommer det min favoritt julekake med en liten vri, håper dere vil titte innom!
Klem TuTu

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*