Frityrstekt Laksemaki Med Sweet Chili Sauce

God mandag, dere 🙂

Denne fantastiske rullen blir også kalt for Crispy Salmon Roll, og har lenge vært en must-have når jeg besøker den lokale sushi restauranten. Super crispy på utsiden, og fylt med laks, avokado og vårløk på innsiden. Denne er rå, og passer derfor godt dersom man skal smake på sushi for første gang eller bare elsker noe spennende i hverdagen 🙂

ingredienser for 3 maki

  • SUSHI RIS
  • 150 g ukokt sushi ris

  • 1,5 dl vann

  • 1,5 ss sushi eddik

  • 1 ss sukker

  • 1/2 ss sake

  • 1/2 ts salt

  • FYLL
  • 3 strimler Salma Laks

  • 1,5 nori ark (klipp to nori ark i to, og bruk 3 halve)

  • 6 skiver avokado

  • Vårløk i strimler

  • Sesamfrø

  • Sweet chili sauce

  • FRITYRRØRE
  • 125 ml vann

  • 100 g mel

  • 1 ss olje

  • 1/2 ts bakepulver

  • 1/4 ts salt

  • STEKING
  • Panko (asiatisk bread crumbs)

  • Frityrolje

FREMGANGSMÅTE:
PS! for step-by-step video, sjekk Instagram stories/høydepunkter!

Start med å rense risen og kok den sammen med ca. 1,5 dl vann og ½ ss sake. Jeg bruker riskoker. I mellomtiden koker du eddik, sukker og salt sammen. Når sukkeret er ordentlig oppløst, setter du blandingen til side for avkjøling.

Når risen er kokt, bruker du en risskje eller en stor skje for å vende eddik blandingen inn. Risen skal trekke i seg alt væsken uten at du brekker riskornet. Sett risen inn i riskokeren igjen mens du forbereder andre ingredienser.

Bland deretter alle ingrediensene til røren og hell gjerne den ut på en litt dyp tallerken, slik at det blir enklere å dyppe rullen oppi. Ha også panko klart oppi en annen tallerken.

HVORDAN RULLER VI?

  1. Start med å forvarme en del olje til frytsteking i en panne/kjele på meidum høy varme. Spre 1/3 av risen jevnt ut på 1/2 nori ark, og strø litt sesamfrø over risen.
  2. Snu arket og risen, og legg på laks, to skiver avokado og vårløk.
  3. Legg tommelene dine under matten. Ta tak i matten og arket, brett over fyllet slik at den øverste enden pakker inn fyllet (akkurat som når du ruller et ark). Fortsett prosessen og dra hele arket ved hjelp av matten over til enden, slik at alt henger sammen. Klem litt frem og tilbake slik at hele rullen blir fin og jevn. Pass på at du ikke presser altfor hardt. 
  4. Dypp deretter rullen godt i røren vi blandet sammen tidligere. Dypp også kantene i røren.
  1. Deretter flytter du rullen over til panko og dekker den godt.
  2. Sjekk at oljen er varm nok før du legger oppi rullen. Roter på dem på dem jevnlig til de blir gyllenbrune.

Det kan være smart å vente mellom 5-10 min før du kutter i rullen, slik at den blir fastere og enklere å dele opp.

Da er denne herlige Crispy Salmon Roll ferdige dere! Server gjerne med sweet chili sauce elelr soyasaus 🙂

Sjekk her for andre sushi oppskrifter!

TIPS:

  • Som nevnt over, kan du fint rulle sushi uten bambus matta også. Den kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, eller fra noen dagligvare butikker.
  • Alle ingrediensene til sushi kan kjøpes fra f.eks. Meny eller Kiwi, ved asiatisk avdeling.
  • Du kan også lage alle tre rullene ferdige først, før du steker dem samtidig.

Håper dere vil teste denne nydelig rullen, og titt innom Instagram stories dersom dere ønsker å se hele fremgangsmåten på video, der kommer det også en Giveaway senere denne uken 🙂
Klem TuTu

2 Comments

  1. Unni wold

    kan rullene stekes i panne med olje uten røren?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*