Vietnamesisk Jackfrukt Gele

God lørdag alle sammen 🙂

I dag deler jeg en av mine favoritt desserter fra barndommen, og som samboeren ble rask kjempe glad i etter at han ble en del av familen 🙂 Pappa og Mamma TuTu lagde alltid disse hver gang vi skulle på lange road-trip. Jeg husker fortsatt hvor tilfredstillende det er å knaske på disse sprø gele bitene i bilen. Ekstra stas når de er fylt med den tropiske frukten, jackfrukt!

Med få ingredienser er denne kjempe enkel å lage. Man klarer nesten ikke å stoppe når man først har tatt en bit 🙂 Mamma bruker mindre vann enn det som er anvist i pakken slik at geleen skal bli sprøere.

ingredienser

 • 2 pakkar Agar Agar Powder (thai merke)

 • 2 liter vann

 • 4 dl sukker

 • 1 ts vanilje sukker

 • 2 bokser jackfrukt

FREMGANGSMÅTE:

 1. Start med å ha agar pulver og vann sammen i en bolle. Bruk en visp og rør til pulveret er oppløst. La det stå i ca. 10 minutter.
 2. Deretter koker du blandingen på høy varme. Senk varmen ned til medium høy med en gang det begynner å bole, og tilsett sukker og vaniljesukker. Rør godt hele tiden så det ikke sitter fast i bunnen.
 3. Etter 3-5 minutter på medium høy varme slår du av varmen og heller blandingen over i en form.
 4. La det avkjøle i ca.7 minutter. I mellomtiden kan du kutte jackfrukt i små terninger. Blandingen må begynne å tykne før du tilsetter frukten, ellers vil alt flyte synke ned til bunns.
 5. Etter 7 minutter tilsetter du jackfrukten, og bruk en spisepinne til å spre frukt terningene jevn utover geleen.
 6. La den kjøles helt ned før du settes den kald i kjøleskapet i minst 2-3 timer til den blir ordentlig kaldt (les tips).
 7. Kuttes i bite-size biter og serveres kalde 🙂

TIPS:

 • Denne smaker aller best når den er ordentlig kald. Lag gjerne denne kvelden før, så er du sikker på at den er avkjølt til dagen etter.
 • Agar pulver og jackfrukt i hermetikk boks kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Agar pulveret er fra et thai merket, der det står “Agar-Agar Powder food additive.
 • Som nevnt over bruker jeg mindre vann enn anvist på pakken, for å få geleen ekstra sprø.
 • Du kan også bruke andre frukt fra hermetikk boks, eller lage i f.eks. kaffe, pandan smak osv.
 • Disse klare å holde seg i en uke, enten lufttett boks eller pose i kjøleskapet, men jeg tror du klarer å spise opp alle før det 🙂

Ta en titt på andre desserter her, og titt gjerne innom for splitter ny ukesmeny!

Håper dere vil lage denne enkle og forfriskende desserten i helgen 🙂 Følg meg gjerne på Facebook og Instagram for daglige oppdateringer og step-by-step video,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*